FreeEx

Scrisoare deschisă către Press Point Distribution

, 9 Iul 2013

În atenția reprezentanților Press Point Distribution
Doamnei Mihaela Mihu
Domnului Cătălin Turcu

 

ActiveWatch, organizație care promovează și protejează dreptul la liberă exprimare, vă solicită să faceți public motivul pentru care ați sistat distribuția revistei Kamikaze, fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit legal, prin contractul încheiat între Press Point Distribution și Kamikaze.


Reprezentanții Revistei Kamikaze au sesizat ActiveWatch cu privire la o posibilă încălcare abuzivă a contractului de distribuție încheiat între publicație și firma Press Point Distribution. Potrivit acestora, Press Point Distribution a întrerupt de săptămâna trecută difuzarea Kamikaze, fără a transmite către conducerea publicației decizia de încheiere a colaborării și fără a respecta preavizul de 90 de zile stabilit prin contract.


Menționăm că v-am solicitat poziția cu privire la acest caz atât prin e-mail, cât și la telefon, dar încă nu am primit nici un răspuns din partea dv.


În multe cazuri, distribuția de presă a fost folosită în ultimii ani ca mecanism de exercitare a presiunilor politice și economice asupra presei și de blocare a accesului la informații. Ne exprimăm speranța că Press Point își respectă clienții și respectă publicul și misiunea presei de a informa. Lipsa unei poziții oficiale a Press Point în această chestiune va alimenta suspiciuni legate de motivația întreruperii difuzării și de seriozitatea companiei dumneavoatră.


ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Organizația noastră este membră a rețelelor internaționale Reporteri fără Frontiere și IFEX.

 

Vă mulțumim!


Departamentul FreeEx – Libertatea Presei în România
ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei
Telefon: 021-313 40 47
http://activewatch.ro/ http://blog.activewatch.ro/

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022