FreeEx

PSD-istul Sechelariu a amenințat un ziarist cu execuția// AMP cere o reactie din partea presedintelui PSD Adrian Nastase

, 23 Dec 2004

Dumitru Sechelariu, presedintele filialei PSD Bacau si ex-primarul orasului, l-a amenintat cu moartea miercuri, 23 iunie 2004, pe Sebastian Sufariu, ziarist la Gazeta de Bacau.

Intr-o convorbire telefonica purtata intre ziaristul Sufariu si liderul PSD Sechelariu, acesta din urma a proferat o serie de amenintari si injurii la adresa colocutorului si a presei in general. Seria de injurii a culminat cu o ameninţare cu moartea:  "In momentul cand mai comentezi ceva, tine minte, trimit doi baieti de-ai mei si te executa".

AMP atrage atentia asupra faptului ca amenintarile adresate ziaristilor de catre politicieni, functionari publici, demnitari, chiar daca nu acopera intentia reala a acestora au ca efect incurajarea agresiunilor impotriva jurnalistilor. Acest lucru este dovedit de seria de incidente violente care au implicat ziaristi, dupa un comunicat al ministrului Ioan Mircea Pascu remis presei in urma cu 2 ani. In acel comunicat, Ministrul Apararii facea referire la “sanatatea” ziaristilor si exprima, intr-o maniera mai putin voalata, amenintarea cu agresiuni fizice.

AMP reaminteste ceea ce a afirmat inca de atunci ca astfel de declaratii sunt inacceptabile pentru ca ele au ca efect situatii ca cele petrecute in anul 2003, cand mai multi jurnalisti au suferit agresiuni fizice foarte grave.


AMP cere presedintelui Partidulului Social Democrat, Adrian Nastase, sa ia o pozitie clara inceea ce priveste amenintarea unui jurnalist cu moartea venitadin partea unui membru marcant al PSD.

Agentia de Monitorizare a Presei si Academia Catavencu

Membru al Retelei Reporteri fara frontiere

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Solicităm demiterea de urgență a directorului interimar al Știrilor TVR Laurențiu Ciocăzanu și organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor interimare în TVR

Scrisoare deschisă, 11 Ian 2023

Legea avertizorilor de integritate adoptată. PSD și PNL au arătat, încă o dată, că nu doresc o protecție reală a acestora

Comunicat de presă, 13 Dec 2022

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022