FreeEx

Harta Interactivă a Libertății de Exprimare

, 30 Apr 2014

                                    

Proiectul ActiveWatch – „Harta interactivă a Libertății de Exprimare” - își propune să creeze și să consolideze o platformă de comunicare pentru o comunitate de practică alcătuită din cetățeni, studenți, jurnaliști și activiști civici.

Comunitatea va monitoriza pe durata derulării proiectului (14 de luni) subiecte de pe agenda publică și din presă care afectează libertatea de exprimare, libertatea presei și accesul la informații, precum și alte drepturi și valori democratice (dreptul la imagine, dreptul la viață privată, drepturile minorilor, drepturile minorităților), le va semnala public în cadrul unei aplicații interactive (Harta interactivă) și va reacționa (prin luări de poziție publice, comunicate de presă, proteste, articole de presă) atunci când apar abuzuri.

Proiectul contribuie la coalizarea și profesionalizarea jurnaliștilor, creșterea independenței editoriale, responsabilizarea lor în abordarea unor subiecte referitoare la democrație și drepturile omului.

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă0 în interes public.


Acest demers face parte din proiectul Harta Interactivă a Libertății de Exprimare. Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Finanțare nerambursabilă acordată: 74.702 euro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022