FreeEx

FAQiff te bagă în priză! Se apropie primul festival internațional de film feminist & queer din România

, 24 Sep 2015

Prima ediție a festivalului internațional de film feminist & queer din România, FAQiff, are loc la București în noiembrie și te face părtaș la premiera asta istorică.

O mână de ajutor. Dacă te pasionează filmele care vorbesc despre feminism și despre minoritățile sexuale, sau dacă te preocupă aceste subiecte, acum e momentul să ieși în față. Alătură-te susținătorilor FAQiff.

Aproximativ 1500 de filme despre feminism & queer din lume (din peste 80 de țări) s-au înscris în festival și echipa FAQiff aduce în România peste 100 dintre ele. Realizatorii unora dintre filmele selectate vor fi și ei prezenți la festival.

Evenimentul prilejuiește proiecții de filme, discuții între realizatori și public, dezbateri despre feminism și minorități sexuale și alte evenimente speciale pe care cu siguranță nu ai mai avut ocazia să le vezi până acum în România.

„<<Arta zonei interzise>>, de aici am pornit. Cinema-ul, filmele, prin poveștile puternice, redate onest, cu viziune și creativitate, au puterea de a schimba percepții, de a deschide zone despre care încă ne e rușine să vorbim. Au puterea de a transforma tabu-uri în <<firesc>>. Festivalul ăsta trebuie să existe într-o societate în care arta e facultativă.”, a declarat Patrick Brăila, regizor, directorul executiv al Asociației TRANSform și selecționerul de scurt-metraje al festivalului FAQiff.

Filmele FAQiff sparg tabuul. Festivalul vine ca un răspuns la nevoile societății românești de a pune în discuție aceste subiecte, dar și pentru a oferi o alternativă, o reprezentare cinematografică realistă a femeilor și a persoanelor queer (care aparțin unor minorități sexuale).

Sprijină diversitatea și curajul! Echipa FAQiff lansează o campanie-fulger de crowdfunding (strângere de fonduri) pentru organizarea primei ediții a festivalului. Dă vestea mai departe, fă o donație, spune-le și altora să se implice și să ia parte la experiența incredibilă FAQiff. Ai linkul campaniei aici.

FAQiff este organizat de regizori, realizatori de film, fotografi, designeri, creatori grafici, antreprenori independenți și de Asociația TRANSform, în parteneriat cu: Uniunea Cineaștilor din România, Asociația ACCEPT, Ambasada Israelului la București, Ambasada Finlandei la București, Centrul FILIA, CARE Cafe, Feminism-Romania.ro, Tomboy, Missy Magazine, Q-Space, Artă la Purtător și cu alți prieteni ai festivalului.

Pentru mai multe detalii, consultă site-ul oficial al festivalului: http://faqiff.ro/

 

ActiveWatch, organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public, susține FAQiff.

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul „Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – septembrie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.


Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022