FreeEx

Alerta de teapa pentru jurnalisti!

, 25 Mar 2011

Daca Zoso era fiul sindicalistului Marius Petcu, n-ar fi trebuit sa apara in declaratia lui de avere?

Punem și noi o întrebare, pentru cei care s-au grăbit să preia postarea de pe Zoso.ro, în care bloggerul Vali Petcu susținea că liderul sindical Marius Petcu, cercetat pentru luare de mită, ar fi tatăl său.

A verificat cineva informația sau anumiți jurnaliști vor să-i dea lui Zoso ocazia să spună că nimeni nu verifică informația din mai multe surse?

Zoso a spus pe blog inclusiv că ar fi fost asociat al pretinsului său tată sindicalist, în câteva firme ale acestuia. Însă declarația de avere a lui Marius Petcu nu include numele niciunui copil al lui, ceea ce ne face să credem că postarea lui Zoso este un hoax, deoarece Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese precizează că „În declarația de avere se vor include drepturile și obligațiile din țară și din străinătate ale declarantului și ale familiei sale. Prin familie se înțelege soțul, soția și copiii aflați în întreținerea acestora”.

Între timp, Realitatea.net a corectat informația, preluată inițial greșit.

Știrea a fost preluată nediscriminatoriu și de Adevărul Online (care a șters între timp articolul), NapocaNews, CorectNews, Simona Ionescu etc.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022