FreeEx

ActiveWatch consideră că ședințele CNA trebuie transmise live pe site-ul acestei instituții.

, 17 Iun 2014

18.06.2014

Către Consiliul Național al Audiovizualului

În atenția membrilor Consiliului


Stimați Membri ai Consiliului Național al Audiovizualului,

În urma situației recent apărută prin transmiterea live a ședințelor CNA pe pagina de facebook a unuia dintre membri a reieșit faptul că lipsesc reglementări care să normeze această situație. În urma dezbaterilor din ședința din 17.06.2014, Consiliul a luat decizia de a interzice transmisia live a ședinței de către Valentin Jucan.

Deoarece ședințele CNA sunt publice, conform legii, ActiveWatch consideră că ședințele CNA trebuie transmise live pe site-ul acestei instituții.

Considerăm că este în interesul instituției să dea dovadă de cât mai multă transparență în fața publicului, iar membrii Consiliului trebuie să accepte că statutul de demnitari publici presupune și o protecție mai redusă a dreptului la propria imagine.

Transmiterea live a ședințelor poate fi și un instrument de responsabilizare a membrilor CNA, de creștere a calității dezbaterilor din cadrul acestor ședințe, precum și un instrument prin care publicul poate judeca obiectiv argumentele expuse și modul în care membrii votează, contribuind astfel la creșterea credibilității acestei instituții.

Considerăm că decizia de a transmite live ședințele trebuie luată și pusă în practică în cel mai scurt timp, pentru a pune capăt unei situații care riscă să afecteze imaginea și credibilitatea instituției.


Mircea Toma,
Președinte ActiveWatch

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022