FreeEx

ActiveWatch cere publicarea stenogramei ședinței de Guvern din 29.10.2014

, 29 Oct 2014

UPDATE 05.11.2014

Guvernul a transmis un scurt extras din Stenograma ședinței de Guvern din 29.10.2014

30.10.2014

Cerere

ActiveWatch, în calitatea sa de organizație de drepturile omului ce militează pentru comunicare liberă în interes public, vă solicită, în baza legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, să ne puneți la dispoziție stenograma ședinței de Guvern din 29 octombrie 2014 în care a fost discutat și proiectul senatorului Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal. Conform comunicărilor oficiale ale Guvernului, actul normativ a primit inițial aviz favorabil, după care Guvernul a revenit și a modificat informarea de presă, anunțând că proiectul a primit “Aviz nefavorabil în forma prezentată”. Guvernul susține că a o “eroare tehnică” a generat această inadvertență.

Ținând cont de importanța actului normativ în cauză și a impactului pe care acesta l-ar putea avea asupra funcționării sistemului de Justiție, al mass-media și a societății, precum și în privința încrederii publicului asupra actului de guvernare, considerăm că situația poate fi lămurită numai prin publicarea stenogramei acestei ședinței de Guvern.

Mircea Toma
Președinte ActiveWatch


 

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022