Joi, 28 noiembrie, a avut loc webinarul MEDEAnet “Researching Media Literacy in Europe”, la care au participat 27 de persoane din 11 țări. 

Aceștia au putut afla principalele rezultate, concluzii și recomandări obținute în urma a două cercetări importante în domeniul educației media, desfășurate anul acesta în țările Uniunii Europene, inclusiv în România. 

Studiile discutate și prezentate îl includ pe cel condus de echipa proiectului EMEDUS (European Media Literacy Education Study), coordonată de José Manuel Pérez Tornero, Universidad Autónoma de Barcelona din Spania, primul prezentator în webinar.

Mai departe, Nicoleta Fotiade (ActiveWatch, Romania) și Sofia Papadimitriou (Educational RadioTelevision of Ministry of Education, Grecia) au punctat principalele rezultate ale raportului "Charting Media and Learning in Europe-2012", produs de echipa MEDEANet, coordonată de Ine Vos (The Flemish Ministry of Education). In al doilea an de raportare, cercetarea MEDEAnet pune accent pe măsura în care educația media este prezentă în curriculum școlar obligatoriu.

Webinarul a fost ținut în limba engleză. Înregistrarea video, precum și prezentările speakerilor sunt acum disponibile la acest LINK

ActiveWatch / CC BY 3.0