FreeEx

VIDEO. ActiveWatch condamnă agresarea jurnaliștilor de la Eforie TV și solicită IPJ Constanța să sancționeze urgent făptașii

, 3 Noi 2012

 

           ActiveWatch condamnă agresarea jurnaliștilor de la Eforie TV și solicită Inspectoratului Județean de Poliție Constanța să ia măsurile necesare pentru sancționarea atacatorilor, și să asigure protecție jurnaliștilor postului Eforie TV.


Operatorul Iulian Eftimie, de la Eforie TV, a fost agresat brutal pe 1 noiembrie, în fața redacției, pe domeniul public, de un grup de cinci comercianți care desfășoară activități lângă sediul televiziunii din Eforie Nord. Aceștia o înjurau pe colega operatorului, Manuela Moldoveanu, și făceau glume misogine pe seama ei, pe motiv că ar fi parcat prea încet și că le-ar fi blocat trecerea dubei în care se aflau.

Iulian Eftimie și încă un angajat al redacției au intervenit în apărarea colegei lor, dar indivizii au virat către ei, încercând să-i lovească cu mașina, după care au dispărut câteva minute. Întorși la fața locului, indivizii au început să-i amenințe și să-i înjure pe jurnaliști. Iritați că operatorul îi filma, aceștia l-au asaltat, l-au înjurat, l-au lovit cu pumnii și picioarele în față și l-au doborât la pământ. La impactul cu solul, camera de filmat s-a oprit, dar a continuat să înregistreze sunetul. Și celălalt angajat al Eforie TV care a fost prezent la incident a fost agresat, dar a refuzat să depună plângere, de teama atacatorilor.

Injuriile la adresa jurnaliștilor au continuat și în prezența echipajului de poliție sosit la fața locului. Agresorii sunt cercetați penal pentru lovire și alte violențe. Deși o altă cameră de filmat din apropiere a surprins întregul incident, agresorii și-au negat faptele.


Contactați de ActiveWatch, jurnaliștii Iulian Eftimie și Manuela Moldoveanu au spus că au depus plângere penală împotriva agresorilor și că intenționează să-i acționeze pe aceștia în instanță. „Suntem încă în stare de șoc, ne uităm în fiecare seară să nu fie vreo mașină suspectă parcată în fața redacției. Luni vreau să merg și la psiholog”, a declarat cameramanul Iulian Eftimie.

Vedeți imaginile aici:

Departamentul FreeEx
ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Organizațiile europene și internaționale care apără libertatea presei sunt consternate de închiderea bruscă a anchetei privind campania de denigrare împotriva jurnalistei Emilia Șercan

Comunicat de presă, 7 Noi 2023

Cazul Emilia Șercan - Justiţia română legalizează kompromatul. România este un stat clasat

Comunicat de presă, 6 Noi 2023

Un grup de organizații care apără libertatea presei cer investigarea serioasă a infracțiunilor împotriva jurnalistei Emilia Șercan

Scrisoare deschisă, 26 Oct 2023