FreeEx

Update// Apel pentru stabilirea unei investigații publice referitoare la asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia/// Alertă: asasinarea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova

, 7 Oct 2018

La un an de la asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, un grup de 25 de organizații care promovează libertatea presei cere o investigație asupra unei posibile responsabilități a statului Maltez în circumstanțele care au dus la această crimă.

Cu două zile înainte de trimiterea acestei scrisori, pe 6 octombrie 2018, o altă jurnalistă a fost asasinată în mod brutal, de data aceasta în Bulgaria: Viktoria Marinova, 30 de ani, de la televiziunea TVN din Ruse. Un apel al Reporters without Borders poate fi citit aici. UPDATE: Poliția bulgară a identificat prezumtivul asasin și nu leagă deocamdată crima de activitatea profesională a Viktoriei Marinova.

Scrisoarea celor 23 de organizații, privind investigația în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia, adresată prim-ministrului maltez, poate fi citită aici. UPDATE: Răspunsul prim-ministrului maltez poate fi citit aici.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022