FreeEx

TVR: Insolvența clasei politice

, 7 Mar 2016

Astăzi, se discută în Parlament modificări legislative ce vizează funcționarea serviciilor publice de radio și televiziune. Una are ca scop intrarea TVR în insolvență. Cealaltă, o măsură necesară, dar insuficientă – separarea funcțiilor de Președinte de cea de Director General.

Principalii vinovați de situația televiziunii publice dau dovadă de lașitate și nu își asumă măsurile care se impun pentru salvarea instituției. Insolvența nu oferă nicio garanție că TVR se va redresa finaciar. În schimb, reprezintă o măsură ce provoacă temeri întemeiate privind respectarea misiunii publice a TVR și ridică semne de întrebare privind soarta activelor administrate de TVR.

Mediul politic este principalul responsabil de situația dezastruoasă a televiziunii publice, prin managementul incompetent și corupt pe care l-a numit la conducerea instituției de-a lungul anilor, prin mecanismele legale care au permis jefuirea resurselor TVR fără niciun control public și nicio consecință legală și, mai ales, prin refuzul sistematic de a modifica legea 41/1994 și de a actualiza nivelul taxei de televiziune.

Iar acum, după ce a “reușit” aceste “performanțe”, mediul politic pedepsește tot televiziunea publică cu o soluție ce pune în pericol misiunea constituțională a serviciilor publice de radio și televiziune.

Cerem Parlamentului și Guvernului să dea dovadă de responsabilitate și de curaj și să ia măsurile fără de care TVR nu va putea supraviețui – modificarea radicală a legii de funcționare și indexarea taxei de televiziune în raport cu inflația.

ActiveWatch

 

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022