Media literacy

The European Media Coach Initiative, la final

, 31 Mai 2021

Ieri,  31 mai 2021, proiectul „The European Media Coach Initiative” a ajuns, formal, la final, după aproape patru ani de eforturi și provocări. În cazul ActiveWatch, proiectul abia acum începe.

În ciuda numeroaselor obstacole de ordin birocratic, am reușit să găsim un  partener de încredere în Casa Corpului Didactic Brăila și să acredităm cursul „Educație media la școală și în societate” până în anul 2024.

 

În ciuda  pandemiei COVID-19 și a șocului provocat de mutarea activităților de formare în mediul online, am reușit să depășim pragul de 100 de cadre didactice formate încă din luna ianuarie, când aveam deja 127 de absolvenți ai cursului.

Mai mult, în această perioadă derulăm o nouă serie de training-uri cu alți 70 de cadre didactice din Brăila care s-au înscris în cadrul cursului online „Educație media la școală și în societate”. Dacă lucrurile vor merge la fel de bine ca în cazul primelor serii de absolvenți, în luna iulie vom avea aproape 200 de media coaches certificați în România.

Dincolo de popularitatea acestui curs printre învățătorii și profesorii brăileni, acest proiect ne-a oferit ocazia să reluăm colaborarea cu mediul academic și neguvernamental preocupat de promovarea educației media în România. În următoarele luni vom organiza întâlniri de lucru pentru a convinge Ministerul Educației că educația media trebuie să depășească stadiul de proiecte pilot și să devină parte integrantă din oferta educațională.

Drept urmare, Media Coach Initiative trebuie să continue în România, într-o formă sau alta.

 

Proiectul demarat la sfârșitul anului 2017 a vizat replicarea unei practici în domeniul educației media care are rezultate demonstrabile, cu dovezi calitative și cantitative de impact; cea a programului național Dutch Media Coach. În ultimii ani, inițiativa olandeză și-a atins cu succes obiectivul de a îmbunătăți educația media în rândul copiilor, tinerilor și părinților prin formarea profesioniștilor din domeniul tineretului, în special a profesorilor, bibliotecarilor, lucrătorilor din domeniul tineretului, funcționarilor guvernamentali și a altor profesioniști din societate, oferindu-le posibilitatea de a studia oportunitățile și provocările noilor tehnologii și noilor media.

 

 

Consorțiul The European Media Coach Initiative  (592233-EPP- 1- 2017- 1-C Y-EPPKA3-IPI-SO C-IN) este format din Universitatea Europeană din Cipru (lider), Academia Națională pentru Media și Societate (Olanda), EAVI (Belgia), Institutul Pedagogic din Cipru, Institutul Lifelong Learning din Atena (Grecia), Universitatea din Sofia (Bulgaria) și ISCTE – Institutul Universitar din Lisabona (Portugalia).

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

Implicarea civică a tinerilor in infografice

Știre, 7 Feb 2023