FreeEx

Solicitam TVR publicarea stenogramelor sedintelor in care s-au discutat grilele de toamna

, 18 Sep 2014

Solicitare
Catre Consiliul de Administratie al TVR
In atentia dlui Presedinte Director General, Stelian Tanase


Stimate dle Presedinte Director General,


ActiveWatch, in calitatea sa de organizatie de drepturile omului ce militeaza pentru libertatea presei, va transmite urmatoarea solicitare:

Avand in vedere recentele evenimente (respingerea de catre CA al TVR a grilelor de toamna) si declaratiile PDG al TVR, Stelian Tanase, care acuza existenta unor presiuni politice venite din zone inalte ale partidului de guvernamant, precum si suspiciunile indreptatite privind interesele reprezentate de unul din membrii Consiliului de Administratie, Corneliu Calota (cel care detine, in acelasi timp, functia de consilier si purtator de cuvant al primului ministru, Victor Ponta),
va solicitam sa publicati stenograma sedintei CA in care au fost in care a fost respinsa structura de programe, precum si stenograma sedintei CA de luni, 22 septembrie, in care se va rediscuta situatia grilelor de toamna.

Consideram ca transparenta este cea mai eficienta cale pentru a indeparta suspiciunile fata de existenta unor presiuni politice asupra TVR, dar si pentru ca imaginea institutiei si a personalului TVR sa nu fie din nou afectate de evenimente ce ies din sfera controlului lor.

Solicitam lui Corneliu Calota sa aleaga intre functia de membru al CA si cea de purtator de cuvant al Guvernului. Consideram ca cele doua functii sunt incompatibile, iar activitatea sa in cadrul CA va fi permanent suspectata ca slujeste interesele superiorului sau din Guvern si candidat la alegerile prezidentiale, Victor Ponta.

In acelasi timp, constatam din nou ca mediile publice devin tinte ale puterii politice intr-o perioada politica infierbantata. Aceasta situatie este generata atat de calitatea politicienilor romani, dar, mai ales, de reglementarile in vigoare, care fac posibil acest gen de interventii. Reluam inca o data apelul adresat clasei politice in urma cu 10 ani, de a adopta o noua lege de functionare a serviciilor publice de media, care sa ofere celor doua institutii mecanismele necesare indeplinirii misiunii publice si sa le protejeze de interese politice.

Mircea Toma
Presedinte ActiveWatch

UPDATE Stelian Tănase: Grupul de lucru pentu programe a votat grila cu toate emisiunile – Vorbește liber, Biziday, Dragoș Pătraru și Nistorescu

UPDATE. Ponta: Calotă a fost retras din CA al TVR. Competenţa proverbială a lui Tănase sper să aibă succes

UPDATE  Şeful TVR, Stelian Tănase, a fost invitat la audieri în Parlament, după acuzele aduse PSD
 

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Mai multe ONG-uri solicită o întâlnire cu Premierul pe tema ruletei rusești din justiție

Scrisoare deschisă, 23 Feb 2024

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

GRAV ATENTAT LA ADRESA LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE A UNUI ACTIVIST CIVIC. Cazul Angi Șerban

Scrisoare deschisă, 30 Ian 2024