Media literacy

Prima promoție de media coaches din România

, 26 Aug 2020

 

După o pauză forțată de trei luni, avem primii 60 de absolvenți ai cursului  „Educație media la școală și în societate”, curs acreditat organizat în parteneriat cu Casa Corpului Didactic din Brăila.

În ciuda provocărilor aduse de pandemia COVID-19, la sfârșitul lunii iulie am reluat cursurile în format online, în sesiuni intensive de luni până sâmbătă.

 

La finalul acestui maraton ZOOM, absolvenții și-au susținut planurile didactice prin care vor încerca să ducă educația media la clasă. Pentru că imprevizibilul ne guvernează în această perioadă atipică, fiecare media coach a pregătit câte două scenarii didactice: unul optimist, pentru lecții predate față în față, dar și unul mai rezervat, în situația că, din septembrie, întâlnirile cu elevii vor fi tot online.

Cei 60 de absolvenți sunt parte din proiectul pilot The European Media Coach Initiative, în cadrul cărora vor fi instruiți 100 de cadre didactice din județul Brăila.

 

Cursul „Educație media la școală și în societate”  are o durată de 40 de ore și a fost acreditat de Ministerul Educației (O.M. 3189/07.02.2020) cu sprijinul Casei Corpului Didactic din Brăila. Dezvoltarea și acreditarea cursului de formare au fost realizate în cadrul proiectului Erasmus The European Media Coach Initiative

 

Consorțiul The European Media Coach Initiative  (592233-EPP- 1- 2017- 1-C Y-EPPKA3-IPI-SO C-IN) este format din Universitatea Europeană din Cipru (lider), Academia Națională pentru Media și Societate (Olanda), EAVI (Belgia), Institutul Pedagogic din Cipru, Institutul Lifelong Learning din Atena (Grecia), Universitatea din Sofia (Bulgaria) și ISCTE – Institutul Universitar din Lisabona (Portugalia).

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

Implicarea civică a tinerilor in infografice

Știre, 7 Feb 2023