FreeEx

Președintele CJ Brăila a jignit și a amenințat o jurnalistă

, 31 Ian 2014

01.02.2014


Către Partidul Social Democrat

În atenția dlui președinte Victor Ponta


Dle președinte, dorim să vă aducem în atenție comportamentul unui coleg de partid, președintele organizației PSD Brăila și președinte al Consiliului Județean Brăila, dl. Stancu Bunea. În data de 31 ianuarie acesta a jignit grav și a amenințat public cu bătaia o jurnalistă care i-a adresat o întrebare în cadrul unei conferințe de presă.

Mădălina Poenaru, corespondentul B1Tv, l-a întrebat pe președintele CJ Brăila dacă intenționează să demisioneze și el, după ce Prefectul județului fusese demis de primul ministru pentru proasta gestionare a efectelor viscolului din ultimele zile. Stancu Bunea a răspuns: „Niște obraznici, mă. Niște fâțe. (…) Îi dau două picioare în gură. Băi, să-ți trimit demisia, mă. Niște nesimțiți. Nu aveți pic de bun simț.”

Considerăm că un asemenea comportament sfidează cadrului democratic, este nedemn pentru un demnitar public și dovedește o gravă lipsă de respect pentru munca jurnaliștilor și pentru rolul presei în societate.

Cerem conducerii PSD să se delimiteze public de asemenea comportamente și să-l sancționeze prin mecanismele interne de partid pe Stancu Bunea. Ca principal partid de guvernământ, PSD trebuie să-și asume întrebările și atitutdinea critică din partea jurnaliștilor, având o obligație în plus să respecte rolul presei într-o societate democratică și să transmită politicienilor și demnitarilor că manifestările agresive și jignitoare la adresa presei sunt intolerabile.


MirceaToma
Președinte ActiveWatch
 

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022