Media literacy

Peste 100 de media coaches în România

, 10 Ian 2021

Vineri, 8 ianuarie, am marcat finalizarea celei de-a doua promoții de media coaches în cadrul proiectului The European Media Coach Initiative. La finalul celor două luni de cursuri online, începute în noiembrie anul trecut, dar și de pregătire a portofoliilor didactice bilanțul arată că, în perioada martie 2020 – ianuarie 2021, 127 de învățători și profesori din Brăila au absolvit cu succes cursul „Educație media la școală și în societate”.

 

Astfel, ActiveWatch a depășit obiectivul de formare a 100 de profesori, cu perspective reale de extindere a cursului cu încă două serii de participanți în primăvara acestui an.

Succesul cursului de formare se traduce nu doar prin numărul mare de absolvenți, dar și prin faptul că deja pe lista de așteptare sunt alți 70 de profesori dornici să exploreze universul educației media.

Obiectivul principal al proiectului European Media Coach Initiative este îmbunătățirea nivelului de educație media în rândul tinerilor prin instruirea unui număr mare de profesioniști care să lucreze cu tinerii în școli, centre de tineret și în contexte non-formale, cum ar fi bibliotecile și muzeele.

Proiectul început în anul 2018 vizează replicarea unei practici în domeniul educației media care are rezultate demonstrabile, cu dovezi calitative și cantitative de impact; cea a programului național Dutch Media Coach. În ultimii ani, inițiativa olandeză și-a atins cu succes obiectivul de a îmbunătăți educația media în rândul copiilor, tinerilor și părinților prin formarea profesioniștilor din domeniul tineretului, în special a profesorilor, bibliotecarilor, lucrătorilor din domeniul tineretului, funcționarilor guvernamentali și a altor profesioniști din societate, oferindu-le posibilitatea de a studia oportunitățile și provocările noilor tehnologii și noilor media.

 

Cursul „Educație media la școală și în societate”  are o durată de 40 de ore și a fost acreditat de Ministerul Educației (O.M. 3189/07.02.2020) cu sprijinul Casei Corpului Didactic din Brăila. Dezvoltarea și acreditarea cursului de formare au fost realizate în cadrul proiectului Erasmus The European Media Coach Initiative

 

 

Consorțiul The European Media Coach Initiative  (592233-EPP- 1- 2017- 1-C Y-EPPKA3-IPI-SO C-IN) este format din Universitatea Europeană din Cipru (lider), Academia Națională pentru Media și Societate (Olanda), EAVI (Belgia), Institutul Pedagogic din Cipru, Institutul Lifelong Learning din Atena (Grecia), Universitatea din Sofia (Bulgaria) și ISCTE – Institutul Universitar din Lisabona (Portugalia).

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

Implicarea civică a tinerilor in infografice

Știre, 7 Feb 2023