FreeEx

Pentru libertatea de exprimare NU trebuie autorizare!

, 25 Oct 2012

      Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - APADOR CH și ActiveWatch organizează marti, 30 octombrie, dezbaterea “Pentru libertatea de exprimare nu trebuie autorizare!”, pe marginea modificării Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice. Dezbaterea va avea loc cu începere de la ora 11:30, în Parlamentul României, sala Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor.

APADOR-CH şi ActiveWatch au formulat propuneri de modificare a Legii nr. 60/1991, în sensul introducerii unor prevederi care să asigure respectarea într-o manieră eficientă a dreptului la liberă întrunire.

Pe lângă aceste propuneri, în cadrul întâlnirii va fi prezentat un raport de monitorizare cu privire la modul cum autoritățile publice locale înteleg să aplice legea adunărilor publice în vigoare, precum și raportul Amnesty International Policing Demonstrations in the European Union – raport ce se referă la protestele ce au avut loc în acest an în Grecia, Spania și România.

La întâlnire vor fi prezenți reprezentanți ai Jandarmeriei Române, Ministerului Administrației și Internelor, precum și reprezentanți ai Parlamentului României.
 

Pentru mai multe detalii cu privire la dezbatere, persoană de contact: Irina Zamfirescu, [email protected]

 

Foto: Alexandru Oglinda

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022