defaultCover_media_society.png

Media & Societate Media literacy

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

În toamnă am ținut cursuri cu liceeni din mai multe județe din țară. Am vorbit cu ei despre implicare civică și despre cum media online, deja familiare lor, pot fi folosite nu doar pentru divertisment, ci și ca să își facă vocea auzita pentru cauze importante – de la drepturile elevilor până la criza climatică.

Cursul a plecat de la premisa că pentru implicare civică e nevoie de gândire critică, să poți naviga prin diverse media pline de provocări, dar și să comunici etic și responsabil. E nevoie deci de educație media.

Din lecțiile învățate din aceasta experiență am creat GHIDUL Educație media pentru implicare civică, dedicat profesioniștilor din educația formală sau informală care lucrează cu tineri.

În ghid vei găsi:

  • structura cursului cu elevii
  • probleme pe care le-am întâmpinat
  • concluziile noastre în urma unor provocări

Sperăm ca experiența noastră să inspire profesorii și pe oricine lucrează cu tineri pentru a face educația civică mai relevantă pentru experiențele lor!

Cine sprijină proiectul

Proiectul ”Schimbă lumea cu o MEMĂ! Educație media pentru Cetățenie Activă” este derulat de Mediawise Society în parteneriat cu ActiveWatch și Consiliului Național al Elevilor, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este de a consolida gândirea critică a tinerilor și a crește implicarea lor civică online și offline în activități de apărare a drepturilor omului sau în activități de advocacy pentru politici educaționale. Proiectul se derulează în perioada mai 2022 - martie 2023.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024

CNCD cauționează acte de discriminare, dar sancționează arta

Scrisoare deschisă, 30 Ian 2024