FreeEx

Echipa “Starea Nației” este cenzurată de conducerea TVR

, 26 Iun 2018

ActiveWatch condamnă decizia TVR (SRTV) de a întrerupe colaborarea cu echipa “Starea Nației”. Printr-un document adoptat de Comitetul Director pe 21 iunie și semnat de Președintele Director General, Doina Gradea, și de Departamentul Juridic, echipa “Starea Nației” a fost  notificată astăzi în legătură cu rezilierea contractului încheiat cu TVR (SRTV).

Din documentul publicat de Pagina de Media  reiese că motivele principale de reziliere sunt legate de faptul că Dragoș Pătraru ar fi defăimat SRTV, ar fi responsabil de acte sau fapte de natură a prejudicia bunul renume al SRTV, ar fi dezvăluit informații referitoare la politicile TVR (comerciale, de programe, de management, de personal etc) și nu ar fi respectat relațiile ierarhice și de colaborare din SRTV în raporturile inter și intradepartamentale. Documentul citează câteva intervenții publice ale lui Dragoș Pătraru care ar dovedi încălcările menționate.

ActiveWatch consideră că motivele invocate de conducerea TVR (SRTV) nu se susțin. De exemplu, aprecierile considerate defăimătoare la adresa SRTV sunt, în fapt, aprecieri critice la adresa conducerii SRTV. Afirmațiile lui Dragoș Pătraru au fost făcute în interes public, ceea ce îl absolvă de încălcarea contractului, excepția de interes public fiind prevăzută de clauzele contractuale.

Prin denunțarea unilaterală a contractului cu echipa “Starea Nației”, conducerea SRTV blochează accesul publicului la o emisiune de critică politică extrem de populară și se face, deci, responsabilă de cenzură.  

Regretăm că partidele politice continuă să numească la conducerea televiziunii publice persoane care par că ar fi mânate de orice fel de interese în afară de interesul public. Considerăm că Doina Gradea, Președintele-Director General, se face mult mai responsabilă de afectarea imaginii televiziunii publice, prin conduita sa care pune instituția într-o lumină proastă.

Cerem partidelor politice să reformeze de urgență legea care reglementează funcționarea televiziunii și a radioului public și să numească la conducerea acestor instituții numai persoane cu expertiză și conduită profesionale adecvate.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022

Zece organizații europene și internaționale cer investigații prompte și independente în cazul hărțuirii Emiliei Șercan

Scrisoare deschisă, 14 Apr 2022