Media literacy

Cursul ONAIR "Să descoperim împreună ce se află în spatele știrilor"

, 8 Aug 2010

ActiveWatch anunță un nou produs educațional destinat elevilor de liceu pentru dezvoltarea gândirii critice în raport cu mesajele media.

Cadrele didactice interesate să predea cursul îl pot descărca GRATUIT aici.  

Pachetul educațional conține exerciții de analiză critică: discuții în clasă, lucru în grupe pe teme conexe comunicării mediatice, jurnalismului și elaborării știrilor, precum și activități care valorifică activitatea elevilor.

Pachetul educațional poate fi aplicat în cadrul activităților extracurriculare, iar modul de implementare va fi stabilit în cadrul școlii.

Pachetul conține instrumente de documentare și evaluare a activității elevilor, foarte utile profesorilor mai puțin familiarizați cu conceptele media, analiza critică sau producția știrilor.

Cursul a fost dezvoltat în cadrul proiectului european de educație media ONAIR în România, o inițiativă a Universității Sapienza din Roma, și beneficiază de susținerea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Pe site-ul proiectului ONAIR, puteți accesa alte șapte pachete educaționale dezvoltate de partenerii din cinci țări europene.

ActiveWatch poate certifica activitatea profesorilor care vor preda cursul pe baza instrumentelor de evaluare completate și trimise organizației noastre, la finalul activității.

Pentru mai multe informații, contactați-ne la [email protected].  

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Lansarea ghidului ”Educație media pentru implicare civică” pentru profesioniștii din educație

Știre, 21 Apr 2023

Implicarea civică a tinerilor in infografice

Știre, 7 Feb 2023

A treia seria a cursurilor de activism civic online. Ce îi motivează pe tineri să participe?

Știre, 9 Dec 2022