FreeEx

Atac mafiot împotriva unui jurnalist din Galați. UPDATE: Raspuns IGPR

, 1 Iun 2015

*Update: Răspuns IGPR (9.06.2015). Vezi răspunsul mai jos.

02.06.2015

Sesizare
 

Către: Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției Române
 

În atenția domnului ministru Gabriel Oprea și a domnului Petre Tobă, inspector general al Poliției Române

Organizația ActiveWatch solicită Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Poliție să demareze o anchetă în regim de celeritate privind acțiunea în stil mafiot de intimidare a jurnalistului Sorin Țiței și să aplice toate măsurile prevăzute de lege pentru sancționarea celor responsabili de profanarea mormântului soției acestuia.

În data de 28 mai, mormântul soției jurnalistului Sorin Țiței, editor al publicaţiei on-line www.nepasadegalati.ro, a fost profanat de persoane necunoscute, prin ruperea florilor şi aşezarea unei pisici moarte pe acesta. Faptele s-au întâmplat la câteva zile după publicarea de către Sorin Țiței a unor articole despre două importante figuri politice ale județului (senatorul Eugen Durbacă și primarul Marius Stan): „Gălăţenii au avut parte de înălţarea în direct a lui Durbacă”, din data de 22 mai a.c., şi respectiv „Primarul Stan a devenit stăpânul robinetelor din mizeria şi hoţia instaurate în Eternitatea”, din 24 mai. Ambele articolele vizau aspecte ce țin de funcționarea cimitirului Eternitatea, despre care jurnalistul susține că ar fi deținut prin interpuși de senatorul Durbacă. 

Considerăm că există o probabilitate ridicată a unei legături între actul de profanare și articolele publicate de Sorin Țiței. De aceea, solicităm autorităților competente cercetarea în regim de celeritate a acțiunii în stil mafiot de la Galați. Solicităm Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române să ne transmită rezultatele anchetei cu privire la acest caz deosebit de grav.

Mircea Toma,

Președinte ActiveWatch


Update: Răspuns IGPR (9.06.2015)

Citiți răspunsul IGPR aici.

_____________________________

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Propuneri amendamente - proiect legea audiovizualului

Scrisoare deschisă, 10 Iun 2024

Campania pentru locale și europarlamentare: o mașinărie de tocat banii și nervii alegătorilor

Opinie, 10 Iun 2024

Conservele electorale nu sunt știri. Difuzarea lor încalcă legea - Scrisoare deschisă către Consiliul Național al Audiovizualului

Scrisoare deschisă, 3 Iun 2024