FreeEx

ActiveWatch organizează o dezbatere cu Președintele Iohannis pe marginea situației serviciilor publice de radio și televiziune

, 6 Noi 2016

ActiveWatch, asociație care promovează și protejează libertatea presei, organizează o dezbatere în cadrul căreia jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media și membri ai societății civile vor dialoga cu președintele Klaus Iohannis despre condiția serviciilor publice de radio și televiziune.

Dezbaterea este organizată cu sprijinul Administraței Prezidențiale și va avea loc joi, 10 noiembrie, orele 16.00, la Biblioteca Națională a României, sala Symposium (parter).

Evenimentul a fost inițiat ca urmare a legii votate de Parlament în data de 24 octombrie, prin care se elimină 102 taxe, între care și taxa radio-tv. Legea, aflată acum în așteptarea promulgării de către președintele României, a provocat reacții intense din partea politicienilor, a comunității jurnaliștilor și a societății civile. Organizațiile de media naționale și internaționale au criticat acest proiect de lege și modul în care a fost votat, fără o necesară dezbatere publică prealabilă și în lipsa unor autentice analize de impact.

 Președintele României și-a exprimat prin declarații publice interesul pentru subiectul în cauză și și-a arătat disponibilitatea de a participa la o dezbatere publică pe această temă. Întrucât este primul demnitar de un asemenea rang care se arată autentic interesat de protejarea misiunii serviciilor publice de radio și televiziune în ultimii 10 ani, ActiveWatch i-a lansat președintelui invitația de a participa la o dezbatere pe acest subiect, împreună cu jurnaliști, reprezentanți ai organizațiilor de media, asociații profesionale, sindicate și membri ai societății civile. Președintele Klaus Iohannis a răspuns pozitiv acestei invitații.

 Ne propunem ca prin această dezbatere să oferim prilejul organizațiilor cu competențe în domeniul libertății de exprimare, al drepturilor omului, precum și profesioniștilor din mass-media să formuleze opinii despre oportunitatea eliminării taxei radio-tv, dar și despre necesitatea unei reforme structurale a celor două instituții.

 Dezbaterea va fi moderată de jurnalistul Ovidiu Nahoi.

 Din motive de securitate, participarea la dezbatere se face pe baza unei invitații, a confirmării prezenței la adresa [email protected],și a unui act de identitate. Presa va avea acces în sală și va putea transmite evenimentul. Rugăm participanții și presa să sosească la locul evenimentului până la orele 15.40.

 

ActiveWatch

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Comisia de Etică și Arbitraj din televiziunea publică riscă să își piardă independența

Comunicat de presă, 17 Iul 2023

19 ONG-uri îi cer procurorului general să respecte legea în cazul Emilia Șercan

Scrisoare deschisă, 11 Iul 2023

Regimul subvențiilor în foste state comuniste

Știre, 27 Iun 2023