FreeEx

ActiveWatch consideră că se impune auto-suspendarea Laurei Georgescu din funcția de Președinte al CNA

, 3 Iul 2014

                 

04.07.2014

Comunicat

Înregistrările apărute recent în mass-media din care reiese că președinta Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, ar proteja un anumit post de televiziune afectează grav imaginea și credibilitatea instituției.

De asemenea, ultimele luni au consemnat puternice tensiuni interne în interiorul CNA, tensiuni ce nu mai par a fi gestionabile și riscă să blocheze total funcționarea Consiliului.

Din aceste motive, până la lămurirea autenticității acelor înregistrări, ActiveWatch consideră că se impune auto-suspendarea Laurei Georgescu din funcția de Președinte al CNA, pentru a detensiona atmosfera din Consiliu și pentru a salva credibilitatea instituției.

 

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Solicităm demiterea de urgență a directorului interimar al Știrilor TVR Laurențiu Ciocăzanu și organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor interimare în TVR

Scrisoare deschisă, 11 Ian 2023

Legea avertizorilor de integritate adoptată. PSD și PNL au arătat, încă o dată, că nu doresc o protecție reală a acestora

Comunicat de presă, 13 Dec 2022

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022