FreeEx

Active Watch adopta filmele “The Term” si “Iranian” in cadrul One World Romania 8 (16-22 martie, Bucuresti)

, 16 Mar 2015

Cea de-a opta editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania (16-22 martie) aduce la Bucuresti 35 de filme, impartite in 6 sectiuni tematice si proiectii speciale, dar si matinee pentru liceeni, o piesa de teatru inedita si un traseu de teatru-labirint pe statul de drept, dezbateri pe teme arzatoare si discutii cu publicul dupa fiecare film, o expozitie foto “de campanie”, o prezentare altfel a justitiei romane si chiar si un circuit turistic aparte in centrul Bucurestiului.

În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacã privirile documentariștilor și cãtre care se întorc filmele lor - la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncãm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptãm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe sã discutãm împreunã despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societãții în care trãim. Cele 6 sectiuni principale de anul acesta sunt: Demo+/-cratiei, Tovarase Capitalism, Razboaie contra Naturii, Adulti de Nevoie, Traume, Focus: Africa. Retrospectiva One World Romania 2015 este dedicata producatorului Heino Deckert iar in cadrul acesteia vor fi proiectate 5 dintre filmele sale. Lista completa a filmelor este aici: oneworld.ro iar despre evenimentele conexe puteti citi pe oneworld.ro/2015/l/ro/evenimente.


Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țãranului Român. Deschiderea oficialã a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro.

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa "Adopta un Documentar" prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul unor institutii publice sau organizatii non-guvernamentale.  Active Watch s-a alaturat intiativei adoptand documentarele "The Term” si “Iranian” din sectiunea "Demo+/-cratie”!

The Term urmareste povestea lui Alexei Navalny, un avocat de 38 de ani devenit activist politic si anti-coruptie, adeseori descris ca cel mai temut oponent al lui Putin. Montajul final impleteste un thriller politic cu imagini de propaganda de la postul de televiziune al Kremlinului, Russia Today, cu povestea foarte umana a protagonistilor, si chiar cu o complicata poveste de dragoste care pana la urma plateste costurile inerente vietii in opozitie in Rusia.

Trailerul:  The Term | Descriere: 
aici.


Proiectiile filmului sunt programate:

Joi, 19 martie, ora 16:00, Cinema Studio si duminica, 22 martie, ora 21:00, Muzeul Taranului Romana, Sala Bernea.

Iranian - Vreme de doi ani, regizorul iranian stabilit la Paris Mehran Tamadon se straduieste sa convinga patru suporteri ai regimului iranian sa ia parte la un experiment— o societate pluralista. Tamadon spera sincer ca ar putea gasi o solutie astfel incat oameni cu convingeri diferite sa poata trai impreuna in pace.

Trailer: Iranian | Descriere: aici.

Proiectiile filmul sunt programate:

Marti, 17 martie, ora 18:30, Muzeul Taranului Romana, Sala Horia Bernea si vineri, 20 martie, ora 22:00, Cinema Elvire Popesco.

Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul.

Va asteptam la filmele One World Romania!


 

 

__

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74 702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in Romania (www.fondong.fdsc.ro) și de 8 400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul “Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015). Pentru informații oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesați www.eeagrants.org. Pentru mai multe informații despre rețeaua IFEX accesați www.ifex.org. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014 sau a IFEX.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022