Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj solicită președintelui PSD, Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, să intervină în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj și reprezentanții presei. De la instalarea sa în funcția de președinte interimar al PSD Cluj, conform semnatarilor scrisorii, Liviu Alexa a folosit pe site-ul ziardecluj.ro pe care îl deține un limbaj vulgar și agresiv la adresa unor ziariști din localitate – expresii reproduse în scrisoarea deschisă, alături de comportamente similare din perioada anterioară identității sale politice. Mai mult, într-o replică la această scrisoare deschisă, Liviu Alexa folosește din nou un limbaj agresiv împotriva membrilor Asociației Profesioniștilor de Presă Cluj.


Asociațiile Reporteri fără Frontiere și partenera sa din România, ActiveWatch, susțin protestul ziariștilor din Cluj și consideră că limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituții politice. Mai mult, cât timp PSD este un partid aflat la guvernare, agresivitatea limbajului unui lider PSD constituie o amenințare directă asupra libertății de exprimare din România, situație incompatibilă și inacceptabilă într-o țară care aspiră la statutul de democrație europeană.


Asociațiile noastre solicită, așadar, o grabnică luare de poziție a conducerii naționale a PSD cu privire la comportamentul lui Liviu Alexa, președinte interimar al PSD Cluj.

Foto: captura facebook.com/ziardecluj

ActiveWatch / CC BY 3.0