Sponge te invita la Coliberator 2014, conferinta nationala organizata de Fundatia Ceata!

7-8 iunie este weekendul libertatii digitale in Romania

Vino sambata, 7 iunie, intre 9:30 si 11:30, la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti pe Splaiul Independentei nr. 204 (langa caminele studentesti Grozavesti), sa asculti discursul din deschidere sustinut de Richard Stallman, parintele programelor libere, ca sa afli care sunt libertatile tale de utilizator si cum se aplica etica in domeniul tehnologiei informatiei.
Odata cu proiectului GNU, Stallman a initiat miscarea pentru programe libere (engl. = Free Software Movement), a devenit unul dintre pionierii conceptului de stang de autor (engl. = Copyleft) si s-a implicat ca autor principal in redactarea mai multor licente libere care aplica acest concept, printre care si Licenta Publica Generala GNU, care este si cea mai folosita licenta pentru programe libere la nivel mondial.
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte.
Ceata se ocupa cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertatii digitale si cu realizarea de programe libere si de lucrari de cultura
libere. Fundatia Ceata este o fundatie romaneasca partenera in cadrul proiectului Sponge, dedicata libertatii digitale si aliniata la filozofia programelor libere a proiectului GNU.
Ai o propunere de prezentare, atelier sau hacaton? Fii si tu un coliberator si trimite-o la [email protected]
Vezi cine sunt vorbitorii, care este programul si inregistreaza-te ca participant aici - http://coliberator.ro
 

ActiveWatch / CC BY 3.0