Puteți urmări înregistrările discuțiilor de la ultimele două ateliere online MEDEAnet din decembrie 2013 și ianuarie 2014. De asemenea, puteți consulta și prezentările invitaților. Aceste resurse sunt extrem de utile profesorilor și profesioniștilor interesați de educație media și oferă exemple de bune practici din Europa și Statele Unite. 

*toate înregistrările și prezentările sunt în limba engleză. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pe 5 decembrie 2013, a avut loc cel de-al 12-lea webinar MEDEAnet, în care invitatul principal a fost Prof. Renee Hobbs, o autoritate pe plan internațional în domeniul educației pentru competențe media și digitale. În calitate de director fondator al Școlii "Harrington"de Comunicare și Media din cadrul Universității din Rhode Island (USA), Renee vorbește despre activitatea ei didactică și rezultatele cercetărilor realizate în domeniul educației media.

Înregistrarea webinarului cu Prof. Renee Hobbs este disponibilă integral pe site-ul MEDEAnet

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cel de-al 13-lea webinar, din data de 23 ianuarie (a.c.) i-a avut ca invitați pe o parte din câștigătorii și finaliștii competiției MEDEA Awards 2013, care vorbesc despre integrarea tehnicilor narative (storytelling) și a muzicii în procesul de predare-învățare. 

Înregistrare integrală a webinarului este disponibilă AICI

Christine Zimmerman și Gudrun Ledegen, de la Universitatea Rennes 2 din Franța, au prezentat proiectul câștigător  "dans les murs de la Casbah...", un documentar online interactiv prin care utilizatorii pot explora cartierul istoric Casbah din capitala Algeriei. Proiectul este rezultatului unei cercetări despre sociolingvistică urbană, o disciplină care studiază legătura dintre spațiu și limbă. Resursa este disponibilă online gratuit.


În cadrul aceluiași atelier, Unai Mimenza Gonzales din Spania, a prezentat aplicația interactivă Practice Your Music care te învață online cum să cânți la diverse instrumente și te asistă pe parcursul repetițiilor. 

 

Aceste webinarii fac parte dintr-o serie de ateliere online organizate în cadrul proiectului MEDEAnet. Scopul este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul român în proiectul MEDEAnet. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.

ActiveWatch / CC BY 3.0