Vineri, 24 octombrie, am organizat cel de-al patrulea atelier MEDEAnet, dedicat profesorilor din mediul preuniversitar, pe tema resurse educaționale deschise (OER). Cei 26 de participanți au aflat despre drepturi de autor, licențe libere pe Internet, ce sunt resursele educaționale deschise și unde pot fi găsite și au avut ocazia să construiască singuri o mini-lecție doar din OER agregate pe platforma e-learning cursuri.activewatch.ro.

Vă punem la dispoziție o serie de resurse utile:

Sesiunea 1: Drepturi de autor, Licențe libere, noțiuni de bază despre Resurse Educaționale Deschise (OER).

Facilitator: Bogdan Manolea- Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI și editor EDRi-gram, newsletter electronic bisăptămânal pentru drepturi civile digitale. Bogdan este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale. Scrie din 2001 despre Drept & Internet la legi-internet.ro

 

 

 

Sesiunea 2: Ce sunt OER și unde pot fi găsite? Exemple și bune practici.

Facilitator: Nicolaie Constantinescu - arhitect informațional pentru comunitatea Kosson.ro, membru în biroul executiv al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România (ANBPR) și unul dintre inițiatorii coaliției acces-deschis.ro

 

MULȚUMIM doamnei directoare Mirela Dinescu și echipei sale de la Școala Comercială Superioară Nicolae Kretzulescu din București pentru găzduire în sala Matrix și asistență tehnică.

Acest atelier face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MEDEAnet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul român în proiectul MEDEAnet. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul de învățare pe toată durata vieții.

 

                                     

ActiveWatch / CC BY 3.0