Primul curs de formare a profesorilor pentru competențe media și digitale din România - "MediaSIS” - a fost acreditat de către Ministerul Educației Naționale.

Cursul se adresează profesorilor interesați să folosească tehnici de educație media în timpul orelor de curs – deconstrucția imaginilor, selecția informațiilor din mass media, analiza știrilor, jurnalul de consum mediatic, folosirea Internetului în timpul orelor de curs în scop educațional, resurse educaționale deschise etc.

La finalul cursului, participanții vor primi 12 credite profesionale transferabile.

Profesorii de orice specialitate din învățământul preuniversitar pot urma cursul, însă competențele dobândite în urma acestuia pot fi valorificate mai ales în cadrul disciplinelor din sfera științelor socio-umane, a studiului limbii și literaturii române, a limbilor străine și a științelor naturale.

Cursul este împărțit în sesiuni față în față (27 de ore) și online (23 de ore - pe platforma Moodle). Următorul curs și modalitatea de înscriere vor fi anunțate public. Sesiunile de formare vor fi disponibile în perioada 2013-2014 în funcție de înscrieri.

Cursul MediaSIS este produsul Programului de Educație Media al ActiveWatch și a fost pilotat în primăvara anului 2012.

Formatori:

Nicoleta Fotiade a studiat jurnalism și un Master în Comunicare la Universitatea Westminster din Londra, Marea Britanie. Nicoleta are experiență de 10 ani în cercetare media, educație media și management de proiecte. Este autoarea a câteva zeci de rapoarte de analiză media, a contribuit la scrierea a două manuale și alte materiale resursă pentru educație media. Este membră a asociației ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei și Coordonatoarea Programului de Educație Media al ActiveWatch.

Bogdan Manolea este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale, însă și de orice domeniu care implica dreptul, Internetul și atitudinea civică. Scrie din 2001 despre Drept&Internet la www.legi-internet.ro. Este autorul a peste 100 de prezentări și articole pe teme legate de Drept și Tehnologia Informației. Bogdan este Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI și editor EDRi-gram - newsletter electronic bi-săptămânal pentru drepturi civile digitale.
 

Contact: Laura Orlescu, [email protected]
 

ActiveWatch / CC BY 3.0