Invităm profesorii și învățătorii să se înscrie la cel de-al doilea atelier "Resurse Educaționale Deschise: inițiere pentru profesori" organizat de ActiveWatch vineri, 24 octombrie 2014, la sediul nostru din Calea Plevnei, nr. 98, bloc 10C, sector 1, București. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI).

Vă propunem - împreună cu Bogdan Manole și Nicolaie Constantinescu, o întâlnire introductivă în domeniul resurselor educaționale deschise (OER) și al învățământului deschis bazat pe tehnologie.

 

                    

Pe parcursul atelierului de șase ore, veți afla cum puteți folosi aceste resurse deschise pentru a concepe lecții, unde găsiți OER și ce sunt licențele deschise. De asemenea, veți lua parte și la o sesiune experimentală pe platforma Moodle în care veți crea o lecție doar din resurse educaționale deschise. La încheierea atelierului, vom acorda diplome de participare.

Programul atelierului poate fi descărcat AICI

Cine sunt facilitatorii?

Bogdan Manolea este Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI și editor EDRi-gram, newsletter electronic bisăptămânal pentru drepturi civile digitale. Bogdan este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale. Scrie din 2001 despre Drept & Internet la www.legi-internet.ro.

Nicolaie Constantinescu este arhitect informațional pentru comunitatea Kosson.ro, membru în biroul executiv al Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și unul dintre inițiatorii coaliției acces-deschis.ro

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Participanții trebuie să aibă minime cunoștințe de navigare pe internet. Programul atelierului se va desfășura între orele 09.30 - 17.00.

Trimiteți un scurt CV și motivația de participare la adresa de email [email protected] până cel târziu la data de 19 octombrie 2014.

Atelierul din România face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MEDEAnet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul român în proiectul MEDEAnet. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.

AICI puteți vedea înregistrările și prezentările de la primul atelier din luna februarie și AICI puteți accesa galeria foto. 

 

                             

           

ActiveWatch / CC BY 3.0