ActiveWatch în parteneriat cu Asociația Jurnaliștilor Rromi organizează cursuri gratuite de Jurnalism și Cultura Media pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani din cartierul Colentina. Termenul limită pentru înscrieri este vineri, 11 Noiembrie a.c.!

Căutăm tineri dinamici, curioși, interesați de jurnalism, dornici să ia parte la un proiect european și să descopere împreună cu noi poveștile cartierului lor.

Ce oferim? Tinerii vor învăța cum să scrie un articol, un reportaj sau un interviu, de la jurnaliști de renume din presa centrală. Vor afla cum să folosească rețelele de socializare pentru a-și promova cartierul și cum să utilizeze mediile de comunicare inteligent, în avantajul lor. Pe perioada cursurilor, aceștia vor beneficia de o serie de vizite în cadrul redacțiilor unor ziare centrale, precum și în culisele unor emisiuni de televiziune și radio. Materialele pe care le vor realiza vor fi publicate pe website-ul și rețelele online de socializare ale proiectului. Iar cele mai bune articole pot ajunge chiar în publicații de renume din presa centrală.

Pe cine căutam? Tinerii cu vârsta între 15-18 ani, cu domiciliul în cartierul Colentina, interesați de jurnalism și motivați să învețe lucruri noi despre viața cartierului lor.

Ce trebuie trimis, unde și până când? Tinerii interesați trebuie să trimită până cel târziu vineri, 11 Noiembrie, o scrisoare de intenție de maximum o pagină (20 de randuri) în care să explice de ce consideră că sunt potriviți pentru acest curs, precum și datele de contact (nume complet, adresa de email, număr de telefon) la următoarele adrese de email:

[email protected] (George Lacatus, coordonator Asociația Jurnaliștilor Rromi) [email protected] (Laura Orlescu, coordonator proiecte ActiveWatch)

Câștigătorii vor fi anunțați până la sfârșitul lunii noiembrie!

ActiveWatch / CC BY 3.0