Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” alături de ActiveWatch vă invită, joi, 19 septembrie, de la 11.30, la Sediul Cartel Alfa la o conferință de presă dedicată subiectului locurilor de muncă din regiunea Roșia Montană și a potențialului impact pe care proiectul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) îl poate avea în regiune.
Locurile de muncă sunt principalul argument al susținătorilor proiectului de exploatare minieră. Exploaterea aurului prin cianurare este considerată unica șansă de dezvoltare economică a regiunii. Premierul Victor Ponta a declarat că fără proiect, „județul Alba îl ștergem de pe harta economică a țării”. Însă niciunul dintre demnitarii care sunt susținătorii companiei Roșia Montană Gold Corporation – miniștri, premieri, președinte – nu a dezbătut sau propus vreodată o analiză pertinentă a posibilităților alternative de dezvoltare a Roșiei Montana, altele decât exploatarea resurselor minerale.

Ar putea supraviețui foștii mineri fără minerit? Există joburi fără cianură?
Sunt întrebări la care noi vă vom răspunde joi, 19 septembrie, de la 11.30, la Sediul Cartel Alfa (Splaiul Independentei, Nr 202A, etaj 2).
 

 

sursa foto: mediafax.ro

ActiveWatch / CC BY 3.0