O nouă variantă a site-ului https://nuvasuparati.info este acum disponibilă cetățenilor care doresc să obțină informații de la orice instituție finanțată din fonduri publice. Nu Vă Supărați.info vă ajută sa faceți solicitări de acces la informații online, platforma publicând răspunsurile instituțiilor în beneficiul altor utilizatori.

Noi funcționalități sunt puse la dispoziție utilizatorilor: interfață responsive, posibilitatea de a trimite grupuri de solicitări (pentru campanii pe #Legea544), posibilitatea de a ne cere să adăugăm o instituție nouă și mai multe îmbunătățiri pe partea tehnică (ne ajută pe noi să administrăm mai bine site-ul).

 

Despre noi
 
În fiecare an, pe 3 mai şi 28 septembrie, sărbătorim Ziua Mondială a Libertăţii de exprimare şi Ziua Internaţională a Dreptului de a şti - cu alte cuvinte, libertatea de-a avea acces la informaţii, de-a căuta, primi şi împărtăşi informaţii. Este vorba mai ales de informaţiile de interes public, care sunt produse ori gestionate de instituţii publice. În mod obişnuit, cu ocazia acestor zile deosebite, îi „instigăm” pe oamenii de lângă noi (colegi de birou, membri ai familiei, prieteni) să se gândească la o informaţie de care ar avea nevoie, să identifice instituţia care ar putea deţine acea informaţie, după care să-i adreseze acelei instituţii o solicitare de acces la informaţia respectivă.
 
Cine suntem noi
 
Noi, echipa NuVăSupăraţi.info, suntem un grup de entuziaşti cu privire la utilizarea noilor tehnologii (internet, social media, aplicaţii web) pentru o viaţă mai bună şi mai uşoară în era comunicaţiilor informatizate. Şi mai concret, ne place să credem că utilizarea pe scară largă a dispozitivelor mobile, tip smartphone şi tabletă, alături de „bătrânul” computer sau laptop, necesită aplicaţii care să ne pună în legătură directă şi cu instituţiile publice, nu doar între noi, utilizatorii. Înţelegem că instituţiile nu au la dispoziţie suficienţi bani şi/sau specialişti, aşa că ne-am oferit voluntari şi ajutăm după puterile noastre.
 
Susținători
 
ActiveWatch, Fundația Ceata, Asociatia pentru Tehnologie si Internet - Apti, RISE Project și Funky Citizens

Mai multe informații aici (site) si aici (fb)

ActiveWatch / CC BY 3.0