lista actionarilor cna

FreeEx Presă liberă

Lista acționarilor din audiovizual

Știre, 20 Oct 2022

Lista completă și centralizată a acționarilor din audiovizual este, în sfârșit, disponibilă public pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Decizia a fost luată marți de Consiliu, în unanimitate, dupa ce începand cu 2019 aceste date nu au mai fost publicate, invocandu-se protecția datelor cu caracter personal.

Propunerea formulată de Mircea Toma, de a aplica prevederile art 48 din Legea Audiovizualului cu respectarea standardelor GDPR, a fost votată în unanimitate de membrii CNA.

Reamintim că lista proprietarilor radio-tv a dispărut de pe site-ul CNA în 2019, iar Raportul privind Statul de drept publicat de Comisia Europeana in iulie 2022, ca și Rezoluția adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pe 13 octombrie 2022 remarcă insuficienta transparență în acționariatul mass-media.

De-a lungul timpului, alături de Centrul pentru Jurnalism Independent - CJI și Asociatia pentru Tehnologie si Internet - ApTI, am militat pentru (re)transparentizarea de către CNA a acestor informații.

Considerăm că, în general, toate datele de acționariat ale companiior, inclusiv informațiile despre beneficiarul final, ar trebui să fie puse la dispoziția publicului, într-un mod cât mai ușor accesibil.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Democrația din telecomandă

Știre, 3 Mai 2023

Țară mică, multe televiziuni de știri

Știre, 3 Mai 2023

Breaking (News) Democracy - FreeEx Digest nr. 3

Comunicat de presă, 3 Mai 2023