FreeEx Presă liberă

Coaliția pentru o presă curată

, 20 Mai 2014

INVITAȚIE

Societatea Academică din România (SAR), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) si ActiveWatch vă invită la lansarea Coaliţiei pentru o Presă Curată (CPC).

Evenimentul va avea loc joi, 22 mai, la ora 10, la hotelul Athenee Palace Hilton, etajul 1, sala Marcu.

Crearea CPC are loc în condiţiile în care există acuze că diverse publicaţii sunt folosite de proprietarii lor în bătălia politică. Un acţionariat şi surse de finaţare obscure pot pune sub semnul întrebării independenţa editorială. De asemenea, datoriile mari pot pune în discuţie implicarea creditorilor în politica editorială, în timp ce contractele de publicitate cu dedicaţie sunt de natură să ameninţe imparţialitatea jurnaliştilor respectivi.

CPC nu consideră că automat sursa finanţării determină conţinutul echilibrat, dar crede că publicul trebuie să cunoască aceste informaţii pentru a judeca în cunoştinţă de cauză imparţialitatea unui organ media.

De aceea propunem ca fiecare publicaţiei să adere la un set minim de principii. De exemplu să publice pe site-ul propriu acționariatul instituţiei respective, sursa fondurilor ce o finanţează, datoriile pe care le are și cine sunt plătitorii săi principali de reclame.

Un asemena demers ar constitui un prim pas către o Coaliţie pentru o Presă Curată.

La eveniment vor fi prezenti inţiatorii, Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele SAR, Ioana Avadani, director executiv CJI, Razvan Martin, coordonator program FreeEx (Active Watch), precum si jurnalisti sau experti media.

Pentru mai multe detalii va rugam contactati pe Radu Busneag, coordonator de proiect SAR, la telefon 0724 201 111, sau email: [email protected]
--
 

Share această pagină:


Din aceeași categorie

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instanța de judecată confirmă abuzul DIICOT Brăila împotriva jurnalistului Alin Cristea și a publicației debraila.ro

Comunicat de presă, 29 Noi 2022

Instigarea publică la violență împotriva jurnaliștilor trebuie sancționată penal. Solidaritate a Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch cu jurnalista Parászka Boróka

Comunicat de presă, 4 Noi 2022