14.05.2014

Către Societatea Română de Televiziune

 

Canalul TVR3 a oprit difuzarea unui interviu cu președintele Traian Băsescu programat a fi difuzat în seara zilei de 13 mai, în cadrul emisiunii „Totul la vedere”. Emisiunea este produsă de TVR Timișoara și prezentată de Brândușa Armanca. Ediția în care era difuzat interviul cu președintele Traian Băsescu primise deja aprobare din partea TVR3 pentru a fi difuzată. Ulterior, s-a luat decizia nedifuzării ei pe acest canal cu acoperire națională și a fost difuzată numai de canalul regional, TVR Timișoara.

Solicităm conducerii TVR să comunice public motivul acestei nedifuzări asupra căreia planează suspiciuni îndreptățite de cenzură și care riscă să afecteze din nou credibilitatea instituției. Reamintim că în luna februarie Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tănase, a oprit abuziv difuzarea documentarului “Moștenirea clandestină” pe canalul TVR Moldova.

De asemenea, solicităm Comisiei de Etică și Arbitraj a TVR să analizeze dacă decizia nedifuzării interviului cu Traian Băsescu s-a făcut cu respectarea tuturor regulamentelor și procedurilor interne și nu constituie o decizie abuzivă și arbitrară a conducerii TVR3.


Răzvan Martin
Coordonator al programului FreeEx, ActiveWatch
Contact: razvan@activewatch.ro, 0729199393

 

TVR a răspuns și susține că emisiunea respectivă nu ar fi fost programată spre a fi difuzată de TVR3.

"Precizări

În legătură cu informaţiile privind interviul cu preşedintele Traian Băsescu, realizat de studioul TVR Timişoara, vă transmitem punctul de vedere al Canalului TVR 3:

Emisiunea „Totul la vedere” realizată de dna Branduşa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timişoara, care este o televiziune în sine. Acestă producţie nu a figurat niciodată în grila curentă a TVR3, nici măcar punctual, ca "Ediţie specială".

Interviul cu preşedintele Traian Băsescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timişoara, fiind înregistrat duminică, 11 mai a.c., în cadrul ediţiei speciale a emisiunii "Totul la vedere", realizator şi moderator Brînduşa Armanca.

Interviul a avut o durată de 50 de minute şi a fost difuzat integral, ca ediţie specială a emisiunii „Totul la vedere”, pe frecvenţa regională a studioului TVR Timişoara în data de 13 mai, de la ora 22.00, precum şi pe site-ul www.tvrplus.ro<http://www.tvrplus.ro/>.

Aşadar, cazul de "cenzură" invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figurează în grila de programe a unui canal."

ActiveWatch / CC BY 3.0