În zilele noastre tot mai mulți oameni vorbesc despre "Big Data" și "Learning Analytics" și este clar că mediile de învățare digitale oferă oportunități extraordinare pentru oricine își dorește să măsoare și să analizeze modul în care elevii se comportă atunci când folosesc unități de măsură și criterii obiective. Dar cum poți să începi și oare acest tip de muncă necesită resurse și competențe de specialitate?

Webinarul MEDEAnet cu numărul 7 a încearcat să introducă acest subiect și să răspundă la aceste întrebări cu ajutorul lui Erik Woning de la organizația Kennisnet din Olanda. Webinarul a permis o mai bună înțelegere a modului în care se pot crea medii de învățare personalizate prin analizarea activității online a cursanților. De asemenea, a vorbit și despre organizații precum Kennisnet care folosesc "Big Data" și "Learning Analytics" pentru a oferi sprijin practic cadrelor didactice.

Webinarul a avut loc în data de 5 septembrie 2013 și a avut 38 de participanți din 14 țări.

Înregistrarea completă și prezentările vorbitorilor sunt disponibile AICI

Webinarul a fost organizat în cadrul proiectului european de educație media MedeaNet. ActiveWatch este partenerul național în proiect.  

ActiveWatch / CC BY 3.0