Asociația ADO și Teatrul de Comedie vă invită la spectacolul "Amintiri din epoca de școală".


A cui este școala copiilor de ieri și de astăzi? În ce instituții vrem să-nvățăm? De ce ne e frică să greșim?

Dacă fiecare copil ar putea să spună ce gândește fără să-i fie teamă că greșește, dacă Miorița n-ar fi mereu despre transhumanță, dacă istoria n-ar fi scrisă mereu de cei care au puterea, dacă ipotenuzele, catetele, Horea, Cloșca și Crișan, șesurile și podișurile, dacii și romanii, Ana cu merele ei și Călin file din poveste s-ar întâlni undeva în mințile noastre și-am înțelege de ce le învățăm, atunci poate că școala ar fi despre fiecare dintre noi. Despre poveștile și întrebările noastre care n-au loc în școli în care ce trebuie să-nvățăm ne reprezintă prea puțin. Despre tot ce simțim și tot ce gândim în instituții care ne vor, adesea, cuminți, dresați și supuși.

Amintiri din epoca de școală este un spectacol despre amintiri personale legate de universul școlii, despre reîntâlnirea cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Pentru că n-am fixat ecuația. Pentru că n-am dat răspunsul corect. Pentru c-am vorbit neîntrebați.

Spectacolul pornește de la experiențele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de școală, documentând și ficționalizând momente de confruntare cu profesori, părinți și colegi. Poveștile personale sunt însoțite de reflecții asupra sistemului de educație din România, care transformă școala într-un teritoriu al luptei pentru putere.

Spectacolul se va juca la Teatrul de Comedie, Sala Nouă(Str. Sfânta Vineri nr. 11) după următorul program:

• 20 octombrie, ora 20:00 (Avanpremiera)
• 21 octombrie, ora 19:00 (Premiera)
• 23 octombrie, ora 11:00
• 27 octombrie, ora 19:00
• 30 octombrie, ora 19:00


Intrarea este gratuită. Pentru rezervări sunați la 0726218245 sau trimiteți un mail pe adresa vreauscoalamea@gmail.com
Spectacolul de teatru Amintiri din epoca de şcoală face parte din proiectul cu acelaşi nume, proiect care abordează tema educației contemporane din perspectiva amintirilor artiștilor implicați, precum și de libertatea de expresie din școală, modelul unor pedagogi importanți, teama de eșec, presiunea competiției, dezinteres și absenteism, teme de maximă importanță în dezbaterile despre educație. Activitatea principală a proiectului este spectacolul de teatru care se joacă de cinci ori la Teatrul de Comedie și de trei ori la Școala „Grigorie Ghica Voievod” din București. După fiecare spectacol va avea loc o dezbatere cu publicul, moderată de echipa de creație și de reprezentați ai ActiveWatch. Pe lângă spectacol, echipa proiectului realizează la Școala „Grigorie Ghica Voievod”, un atelier de scriere creativă și joc teatral, atelier care are ca temă „Școala de azi. Școala de mâine”. Rezultatele atelierului vor fi publicate pe site-ul școlii și în cartea proiectului, „Amintiri din epoca de școală”.

Echipa:
Dramaturg: Mihaela Michailov
Regizor: Radu Apostol
Cu: Katia Pascariu și Alexandru Potocean
Muzica: Jak Neumann
Coregraf: Paul Dunca
Scenograf: Maria Mandea
Relaţii cu presa: Alina-Daniela Istrate,
Telefon: 0726218245
Email: vreauscoalamea@gmail.com

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1487475471528146

Amintiri din epoca de școală este un proiect realizat de Asociația ADO - Artă pentru Drepturile Omului cu sprijinul Teatrului de Comedie și finanțat de ArCuB, prin Programul Cultural București 555.

Parteneri: Școala ”Grigore Ghica Voievod”, Think Outside the Box, ActiveWatch, Şapte Seri.
 

ActiveWatch / CC BY 3.0