În perioada 3-18 septembrie 2016 Academia de Film CINEIMPACT oferă în România un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Cele mai bune proiecte de film ale celor 2 secțiuni vor fi susținute cu premii în valoare de 4.000 de Euro.

Participanții vor fi ghidați în explorarea cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală, Coordonator Catedra de Sociologie; Ionuț Pițurescu – regizor, producător si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs/Directors Fortnight și invitat al Festivalului de Film de la Cannes 2010, 2015, 2016, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film). Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi sprijiniți de master-class-urile unor experți invitați. "Tipar sau nu/Pattern or not", unul dintre cele 6 filme produse în ediția precedentă a Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, arte vizuale, activism vizual.  Înscrierile se pot face până pe 22 August, pe site-ul www.cineimpact.org. Aplicațiile trimise în avans vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site). 

 

Perioada de desfășurare: 3-18 Septembrie 2016

Early Deadline: 18 August / Regular Deadline: 20 August /Late Deadline: 22 August

Informații suplimentare: contact@cineimpact.org

Detalii și Înscrieri: www.cineimpact.org

ActiveWatch / CC BY 3.0