Joi - 8 decembrie 2011, ora 10:00 la Hotel Ramada Plaza, Sala Europa, Bulevardul Poligrafiei nr. 3-5
Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi ActiveWatch–Agenţia de Monitorizare a Presei (AW-AMP) în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), au deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul:

Identitate şi stereotipuri. Conturarea percepţiei despre romi în viziunea mass media

organizat în cadrul proiectului „Romii între stereotipuri şi bune practici. Rolul mass media în prezentarea problematicii romilor”.

Evenimentul va avea loc în data de 8 decembrie 2011, ora 10:00 la Hotel Ramada Plaza, Sala Europa, Bulevardul Poligrafiei nr. 3-5, sector 1, Bucureşti (Reper: Piaţa Presei Libere, autobuzul nr. 148,149,331).

Cu prilejul celei de-a treia dezbateri pe tema stereotipurilor privind romii, viziunea mass media şi a cetăţenilor faţă de această etnie, vor fi date publicităţii rezultatele sondajului de opinie realizat de către Compania de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB) la comanda Asociaţiei Pro Democraţia. Cercetarea vizează să identifice elementele de îmbunătăţire sau de agravare a atitudinii mass media în a prezenta materiale despre romi, vizibile de la ultimul sondaj realizat în luna iunie 2011.

ActiveWatch–Agenţia de Monitorizare a Presei va prezenta un studiu de caz cu privire la „cetăţean român versus cetăţean rom?”, iar Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va contribui la prezentarea situaţiei din România cu privire la jurisprudenţa CNCD privind discriminarea romilor în 2011 – cazuri relevante, tendinţe.

Scopul evenimentului este de a discuta despre diverse perspective privind schimbarea stereotipurilor faţă de etnia romă într-o manieră directă şi interactivă cu experţi în domeniu, autorităţi publice responsabile la nivel local şi naţional, precum şi reprezentanţi ai mass media şi ai societăţii civile.

Suntem convinşi că prezenţa dumneavoastră la această întâlnire va contribui atât la consistenţa discuţiilor, cât şi la consolidarea unor perspective privind rolul mass-media în procesul de incluziune socială.

Acest proiect este finanţat de către Agenţia Naţională pentru Romi (ANR) şi are drept scop creşterea gradului de informare şi conştientizare a presei şi a cetăţenilor privind situaţia romilor ca grup defavorizat.

Pentru detalii şi confirmări vă rugăm să o contactaţi pe Iuliana Iliescu – Coordonator programe, Asociaţia Pro Democraţia, număr de telefon 0751.194.718 sau e-mail: [email protected]

ActiveWatch / CC BY 3.0