Publicații

Raport: "6luni și un oraș: transparență și participare în primele șase luni de mandat"

ActiveWatch și CeRe au realizat un Raport pentru primele 6 luni din mandatul Primarului General al Capitalei,Nicușor Dan

Raport - "6luni și un oraș: transparență și participare în primele șase luni de mandat" 

citeste articolul »Publicat: Joi, 10 iunie 2021 · comentarii · Resurse, Publicații

Raport "Aproape nimic" - patru ani la PMB

După o atentă monitorizare a activității Consiliului General și a activității Primarului General al Municipiului București putem afirma că în cei patru ani de mandat „Aproape nimic” notabil nu s-a întâmplat în oraș. 

 

ActiveWatch, CeRe și OPTAR au monitorizat pe toată perioada mandatului activitatea Consiliului General a Municipiu București și agenda propusă de primarul general, precum și implementarea unor proiecte din domeniul social și mobilitate. Deși în ultimele două luni primarul general s-a străduit să taie panglici și să ne prezinte proiecte „aproape gata”, în cei patru ani de mandat nu a reușit să livreze aproape nimic din programul electoral în baza căruia a câștigat fotoliul de primar în 2016. Mai mult, a eșuat în implementarea unor strategii fundamentale pentru București (cum ar fi Planul de Mobilitatea Urbană Durabilă) și a aplicat tactica voucherelor și a stimulentelor în locul unor proiecte care să aducă în mod real îmbunătățiri pentru calitatea vieții grupurilor vulnerabile. 

citeste articolul »Publicat: Joi, 17 septembrie 2020 · comentarii · Bună guvernare, Resurse, Publicații

Raport "Trei ani de mandat. PMB zero barat"

Asociațiile ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și OPTAR – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România au lansat azi raportul de analiză al celui de-al treilea an de mandat al actualei majorități din Consiliul General și al Primarului General ”3 ani de mandat. PMB zero barat”. 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019 · comentarii · Bună guvernare, Resurse, Publicații

Raportul anual cu privire la discursul intolerant și instigator la ură

ActiveWatch a publicat astăzi "Raportul anual cu privire la discursul intolerant și instigator la ură în România - 2018", raport care și-a propus să treacă în revistă principalele tendințe în materie de hate speech și de combatere a acestuia care s-au manifestat pe durata anului.

citeste articolul »Publicat: Joi, 13 iunie 2019 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Lansarea Raportul FreeEx (2018-2019) - Libertatea Presei în România

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, ActiveWatch lansează Raportul FreeEx (2018-2019) - Libertatea Presei în România.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 5 mai 2019 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport doi ani la Primăria Capitalei: Încă doi ani de beznă și vorbe goale?

ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Organizația pentru Promovarea Transportului au lansat azi raportul de doi ani al activității Primarului General și Consiliului General al Municipiului București. Raportul "Încă doi ani de beznă și vorbe goale?" este disponibil, alături de baza de date a tuturor proiectelor de hotărâre de Consiliu General în perioada iunie 2017 - iulie 2018, care a fundamentat parte din analiză.

citeste articolul »Publicat: Marti, 24 Iulie 2018 · comentarii · Bună guvernare, Resurse, Publicații

Raportul anual privind discursul instigator la ură din România, 2017 (Lansare)

ActiveWatch a lansat astăzi Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România, 2017.

Raportul anual cu privire la discursul intolerant și instigator la ură în România, 2017, și-a propus să treacă în revistă principalele tendințe în materie de hate speech și de combatere a acestuia care s-au manifestat de-a lungul anului.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 23 mai 2018 · comentarii · Antidiscriminare, Evenimente și activități, Publicații

Lansarea Raportul FreeEx (2017-2018) - Libertatea Presei în România

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, ActiveWatch lansează Raportul FreeEx (2017-2018) - Libertatea Presei în România.  

citeste articolul »Publicat: Joi, 3 mai 2018 · comentarii · FreeEx, Publicații

S-a lansat Raportul anual privind discursul instigator la ură din România, 2015 - 2016

 

Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România

citeste articolul »Publicat: Marti, 16 mai 2017 · comentarii · Antidiscriminare, Evenimente și activități, Publicații

Lansarea Raportului FreeEx (2016-2017) - Libertatea Presei în România

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, ActiveWatch lansează raportul anual privind situația libertății de exprimare în România - FreeEx (2016-2017) - Libertatea Presei în România.          

citeste articolul »Publicat: Marti, 2 mai 2017 · comentarii · FreeEx, Publicații

“De ce și cum se clatină TVR. Mărturii din interiorul televiziunii publice”

ActiveWatch publică un raport care explică situația din TVR prin prisma celor ce lucrează sau au lucrat acolo și atinge problemele cronicizate ale instituției, de la presiuni politice la nepotism de proporții legendare, de la instabilitate administrativă la concursuri de angajare dubioase, de la supradimensionarea personalului în unele departamente la subdimensionare în altele.

citeste articolul »Publicat: Joi, 9 iunie 2016 · comentarii · FreeEx, Reacție rapidă, Publicații

Lansarea Raportului FreeEx 2015-2016 - Libertatea Presei în România

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, ActiveWatch lansează raportul anual privind situația libertății de exprimare în România - FreeEx 2015-2016 - Libertatea Presei în România.    

Problemele structurale ale presei din România s-au manifestat vizibil și în anul 2015. Justiția a reușit să scoată la iveală metodele prin care mass-media au fost aservite în ultimii ani mediului politic, prin mecanisme corupte de finanțare, controlarea agendei publice cu ajutorul celor mai puternice instituții de presă, folosirea presei pentru șantaj sau implicarea ei în acte de corupție la cel mai înalt nivel.

citeste articolul »Publicat: Marti, 3 mai 2016 · comentarii · FreeEx, Reacție rapidă, Publicații

Campania Politică fără Bariere: Cum înființezi un partid și cum participi cu el în alegeri?

În cursul acestei săptămâni, mai multe organizații din cadrul Campaniei Politică fără Bariere au publicat materiale care îndrumă pașii noilor partide, fie cu privire la înregistrarea unui nou partid, fie cu privire la participarea în alegeri a partidelor deja înregistrate. [Din 23 martie, ghidurile menționate mai jos sunt disponibile și în secțiunea specializată a Tribunalului Municipiului București.]

citeste articolul »Publicat: Vineri, 4 martie 2016 · comentarii · Bună guvernare, Evenimente și activități, Resurse, Publicații

S-a lansat primul Raport anual privind discursul instigator la ură din România 2014 - 2015

Vineri, 15 ianuarie 2016, a avut loc conferința de lansare a primului Raport anual cu privire la discursul instigator la ură din România, elaborat în urma unei cercetări efectuate de Asociația ActiveWatch și Centrul Romilor Romani CRISS. Cercetarea face parte din proiectul  „Net Rangeri împotriva intoleranței”, finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 15 ianuarie 2016 · comentarii · Evenimente și activități, Publicații

Raport FreeEx 2014-2015 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2014-2015 poate fi citit în variantă doc aici și în variantă pdf aici.

citeste articolul »Publicat: Marti, 5 mai 2015 · comentarii · FreeEx, Publicații

București - Lansarea Raportului de audit al accesibilității spațiului public urban

Asociația ActiveWatch, Fundația Motivation și Fundația Light into Europe au lansat azi, 11 decembrie 2014, la București, Raportul de audit al accesibilității spațiului public urban realizat pentru orașele Arad, București și Râmnicu Vâlcea. Raportul vine în întâmpinarea demersurilor autorităților publice din România care nu mai târziu de 2015 trebuie să elaboreze Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste articolul »Publicat: Joi, 11 decembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare, Evenimente și activități, Bună guvernare, Evenimente și activități, Publicații, Publicații

Prezentarea cercetării MEDEAnet la conferința Media & Learning 2014

citeste articolul »Publicat: Vineri, 5 decembrie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Resurse, Publicații

Formarea profesorilor în educație media: raport de cercetare MEDEAnet

citeste articolul »Publicat: Joi, 10 Iulie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Publicații

Raport FreeEx 2013 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2013 poate fi citit în variantă PDF aici și în variantă doc aici.

citeste articolul »Publicat: Luni, 5 mai 2014 · comentarii · FreeEx, Publicații

Libertatea de exprimare și noul Cod civil

„Libertatea de exprimare și noul Cod civil” reprezintă o analiză a prevederilor legale în vigoare pe baza cărora sunt judecate în instanțe atingerile aduse reputației, demnității, imaginii sau vieții private prin exercitarea dreptului la libera exprimare.

citeste articolul »Publicat: Sambata, 3 mai 2014 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raportul "Harta Politică a Televiziunilor Locale"


citeste articolul »Publicat: Marti, 21 ianuarie 2014 · comentarii · Publicații

Cercetare: 'Charting Media and Learning in Europe 2012' - educație și media în curriculum

ActiveWatch, alături de partenerii săi din proiectul european MEDEAnet, au lansat al doilea raport de cercetare Charting Media and Learning in Europe, la conferința Media & Learning în Bruxelles. În capitolul pentru România, poți citi o analiză a peste 600 de programe școlare, din perspectiva referirilor la educație media.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 13 decembrie 2013 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Publicații

Programul Profesioniști romi în domeniul medical - ghid de implementare

Programul Profesioniști romi în domeniul medical se apropie de final, însă el poate continua cu sprijinul autorităților publice locale. Aflați mai multe detalii din ghidul de implementare.

citeste articolul »Publicat: Joi, 14 noiembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

PUBLICAȚIE: "Ordinul 2701 după doi ani"

ActiveWatch, Asociația pentru Tranziție Urbană și Grupul pentru Dezvoltare Locală au lansat raportul Ordinul 2701 după doi ani , o analiză națională a modului în care a fost implementat Ordinul de Ministru 2701 / 2011 cu privire la participarea publicului în deciziile de urbanism. Astfel, au fost analizate practicile Primăriei Municipiului București și ale primăriilor reședințelor de județ, iar studiul scoate la iveală lipsa de informare a cetățenilor cu privire la dreptul de a se implica în deciziile care îl privesc, precum și o slabă capacitate de comunicare a instituțiilor publice.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 1 noiembrie 2013 · comentarii · Bună guvernare, Evenimente și activități, Publicații

Imaginea femeii în societatea românească. Raport de analiză media - 2013

Studiul poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Luni, 23 septembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Broșura MEDEAnet: Educație prin film documentar

Atelierul de sâmbăta trecută, “Educație prin film documentar”, a fost un prilej pentru profesorii care au participat să-și pună întrebări despre propriile percepții și stereotipuri față de romi. Ne-am dorit să înțeleagă relevanța documentarului pentru educație și să învețe cum să-l folosească la clasă în contextul discuțiilor despre discriminare și toleranță cu elevii lor.

citeste articolul »Publicat: Joi, 30 mai 2013 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Publicații

Raport FreeEx 2012 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2012 poate fi citit în varianta .pdf aici, în varianta .doc aici, și în varianta .rtf (fără note de subsol) aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 8 mai 2013 · comentarii · FreeEx, Publicații

Alegeri parlamentare 2012. Raport final

Vă prezentăm rezultatele monitorizării a nouă posturi naţionale de televiziune şi concluziile unei serii de interviuri în profunzime realizate cu jurnalişti, membri CNA şi candidaţi la Alegerile Parlamentare 2012. Raportul cuprinde rezultate obţinute în urma analizei a peste 400 de emisiuni informative şi de dezbateri, cu o durată cumulată de peste 1200 ore de emisie, din campania pentru Alegerile Parlamentare din 9 decembrie 2012.

citeste articolul »Publicat: Luni, 25 februarie 2013 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raportul "Charting Media and Learning in Europe – 2011"

Rețeaua de parteneri MEDEAnet a lansat în luna decembrie 2012, raportul "Charting Media and Learning in Europe- 2011". Acesta este primul dintr-o serie de 3 rapoarte despre stadiul educației media în Europa. 

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 5 decembrie 2012 · comentarii · Educație media, Publicații

O carotidă care stă să crape face cât 1000 de cuvinte

"Într-o ţară aruncată în derivă de Criza din 2008, trei luni de agitaţie electorală pot dăuna spaţiului public de dezbatere. Anul 2012 va rămâne în manualele de jurnalism drept anul în care agenda mass media şi agenda politicienilor s-au tabloidizat fără drept de apel. Campaniile electorale s-au transformat în spectacol, iar ştirile şi dezbaterile au ajuns la nivelul unor giumbuşlucuri de circ provincial." (Ionuț Codreanu, ActiveWatch)

Citiți aici studiul "Prime-time-ul de seară al democrației. Etica jurnalistică în programele TV", nr. 4.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 9 noiembrie 2012 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport FreeEx 2011 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2011 poate fi citit in format .doc aici si in format .pdf aici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 3 mai 2012 · comentarii · FreeEx, Publicații

Cerșetoria în agenda mass-media (studiu de caz, 2011)

Studiu disponibil aici.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 23 decembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Inițiativa 668/ 1.09.2010 în agenda mass-media și comentariile utilizatorilor. Studiu de caz - inițiativa Prigoană privind denumirea oficială a etniei rome

Studiul de caz poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 23 decembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Imaginea femeii în societatea românească. Raport de analiză media - 2011

Studiul poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 4 decembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Raport FreeEx 2010 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2010 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Marti, 3 mai 2011 · comentarii · FreeEx, Publicații

ONAIR: Bune practici în utilizarea noilor media la clasă

În contextul apariției și propagării rapide a noilor tehnologii de comunicare mediatică și al faptului că tinerii sunt primii care le experimentează, educația în școală are nevoie de o abordare integratoare a tuturor media.

ActiveWatch vă propune o culegere de modele de folosire a noilor media la clasă, obținute prin contribuția profesorilor din 30 de școli din țară.

citeste articolul »Publicat: Luni, 4 octombrie 2010 · comentarii · Educație media, Publicații

Transparența fondurilor europene în România, 2010

Jurnalism de investigație. Liberul acces la informațiile de interes public. Studii de caz

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 1 septembrie 2010 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Raport FreeEx 2009 (VIDEO)

Raportul FreeEx 2009 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Luni, 3 mai 2010 · comentarii · FreeEx, Publicații

ONAIR: Raport cercetare "Utilizarea media în clasă"

Scopul cercetării este de a înțelege măsura în care profesorii folosesc diverse media la clasa și cu ce grad de competență, cât și percepția și atitudinea acestora si a elevilor lor, deopotrivă, față de mijloacele de comunicare în masă.

citeste articolul »Publicat: Marti, 2 februarie 2010 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Publicații

Imaginea etniei rome în presa scrisă și în știrile TV (2008, 2009)

Analize disponibile aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 9 decembrie 2009 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Transparența fondurilor europene în România, 2009

Jurnalism de investigație. Liberul acces la informațiile de interes public. Analiză media. Studii de caz.

citeste articolul »Publicat: Marti, 1 septembrie 2009 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Un om a mușcat o știre III

Ediția a treia a raportului de analiză a știrilor TV din perspectiva interesului public - "Un om a mușcat o știre III" a inclus o analiză detaliată a știrilor administrative și politice din care a reieșit că:

citeste articolul »Publicat: Luni, 13 Iulie 2009 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport FreeEx 2008

Raportul FreeEx 2008 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 3 mai 2009 · comentarii · FreeEx, Publicații

Cazul Mailat în presă - de la crimă la criză - raport de analiză media (2008)

Raport disponibil aici.

citeste articolul »Publicat: Marti, 9 decembrie 2008 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Buna guvernare la români - Ghid de bune practici pentru consolidarea bunei guvernări locale (2008)

Buna guvernare la români - Ghid de bune practici pentru consolidarea bunei guvernări locale are ca punct de plecare necesitatea creșterii participării publice în procesul decizional de la nivel local.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 1 octombrie 2008 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Un om a mușcat o știre III

Studiul de față este o continuare a demersului început în anul 2007 și include rezultatele monitorizării principalelor ediții de știri difuzate în perioada martie – mai 2008 de șase televiziuni naționale.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 24 septembrie 2008 · comentarii · FreeEx, Publicații

Transparența fondurilor europene în România, 2008

De la problematica fondurilor de pre-aderare la cea a fondurilor post-aderare.
 

citeste articolul »Publicat: Luni, 1 septembrie 2008 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Evaluarea nivelului de competență în mass media

Cercetare națională, "Nivelul competenței media în România", realizată în colaborare cu institutul de cercetare IMAS.

citeste articolul »Publicat: Marti, 8 Iulie 2008 · comentarii · Educație media, Publicații

Raport FreeEx 2007

Raportul FreeEx 2007 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Sambata, 3 mai 2008 · comentarii · FreeEx, Publicații

Imaginea etniei rome în presa scrisă și în știrile TV (raport de analiză media, 2007)

Raportul poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 14 noiembrie 2007 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Buna guvernare la români (2007)

Broșura "Buna guvernare la români" se bazează pe experiența acumulată ca urmare a proiectului "Parteneriat pentru o bună guvernare", implementat de catre Asociația Pro Democrația, ActiveWatch-Agenția de Monitorizare a Presei și de Centrul de Resurse pentru participare publică.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 noiembrie 2007 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Transparența fondurilor europene în România, 2007

Raport de monitorizare și analiză a finanțărilor europene 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 1 iunie 2007 · comentarii · Publicații

Un om a mușcat o știre

Primul raport de analiză media care urmărește modul în care principalele televiziuni din România îşi respectă mandatul de a activa în interes public şi felul în care impun sau nu standarde etice în jurnalism.
 

citeste articolul »Publicat: Joi, 17 mai 2007 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport FreeEx 2006

Raportul FreeEx 2006 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 3 mai 2007 · comentarii · FreeEx, Publicații

Minorități și grupuri discriminate. ALBUM FOTO

Minorități și grupuri discriminate este un album foto care s-a născut ca urmare a proiectului FreeEx România – “Jurnaliști de investigație în apărarea drepturilor minorităților”. Proiectul a fost implementat de Agenția de Monitorizare a Presei și de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație și a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Phare 2003 Consolidarea Societății Civile în România. Albumul conține șapte foto-reportaje semnate de cunoscuți fotografi de presă: Petruț Călinescu, Bogdan Croitoru, Bogdan Iurașcu, Robert Ghement, Karina Knapek, Marius Nemeș, Radu Vioreanu. Expoziția foto rezultată poate fi vizitată la sediul ActiveWatch. Albumul în variantă electronică este disponibil aici.

citeste articolul »Publicat: Marti, 31 octombrie 2006 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Minorități și discriminare în agenda presei

"Minorități și discriminare în agenda presei" este un volum care s-a născut ca urmare a proiectului FreeEx România – “Jurnaliști de investigație în apărarea drepturilor minorităților”. Proiectul a fost implementat de Agenția de Monitorizare a Presei și de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație și a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Phare 2003 Consolidarea Societății Civile în România. Mai multe investigații pe teme legate de problematica discriminării au fost realizate de jurnaliștii implicați în proiect. Majoritatea s-au transformat în reportaje de televiziune, difuzate în emisiunea ROM EUROPEAN, de pe TVR1. Varianta scrisă a acestor materiale poate fi citită în acest volum.
 

citeste articolul »Publicat: Luni, 30 octombrie 2006 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Minorități și discriminare în agenda presei (2006)

Studiul poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 23 iunie 2006 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Raport FreeEx 2005

Raportul FreeEx 2005 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 3 mai 2006 · comentarii · FreeEx, Publicații

Competență în Mass Media: Ghidul Profesorului

Ghidul Profesorului se adreseaza cu prioritate cadrelor didactice care predau cursul optional "Competenta in mass media" la liceu.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 14 septembrie 2005 · comentarii · Educație media, Publicații

Raport FreeEx 2004

Raportul FreeEx 2004 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Marti, 3 mai 2005 · comentarii · FreeEx, Publicații

HIV/SIDA în presa centrală și locală

Raportul pe care îl puteți citi mai jos analizează modul în care subiectul HIV/SIDA a fost reflectat în presa națională și locală în perioada august-septembrie 2004. Monitorizarea a avut în vedere următoarele criterii:

citeste articolul »Publicat: Luni, 4 octombrie 2004 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

Corupția – atac electoral și măsuri de combatere

Studiul „Corupția – atac electoral și măsuri de combatere” s-a realizat în cadrul proiectului „Măsuri concrete împotriva corupției”, implementat de
Transparency International – Romania (TI - Ro) în parteneriat cu Agenția de Monitorizare a Presei – Academia Cațavencu (AMP - AC) cu sprijinul Fundației pentru o Societate Deschisă.

citeste articolul »Publicat: Luni, 9 august 2004 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Competență în Mass Media: Manualul Elevului (ed. a II-a)

Manualul este folosit în cadrul disciplinei opționale „Competență în mass media”, care oferă elevilor conceptele cheie necesare pentru abordarea în cunoștință de cauză a mesajelor din mass media

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 9 iunie 2004 · comentarii · Educație media, Publicații

Ghid Inforural, 2004

Din acest ghid, cititorul poate află istoricul și mecanismele de implementare a Politicii Agricole Comune, cadrul legislativ de bază și principalele instituții necesare funcționării acestei politici, câteva elemente esențiale pentru înțelegerea procesului de negociere dintre România și Uniunea Europeană în domeniul agriculturii și o succintă trecere în revistă a instrumentelor financiare actuale pentru sprijinirea sectorului agricol românesc. Acestor informații li se adaugă o lista a principalelor surse de informare privind acest domeniu și un glosar de termeni tehnici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 ianuarie 2004 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Jurnaliști de investigație în apărarea integrității publice, 2004

Evoluția ascendentă a fenomenului corupției în România vorbește și despre faptul că vigoarea inamicilor corupției este în declin. În tabără rarefiată a apărătorilor integrității publice, jurnalistul de investigație are principalul merit că încă mai există. Existența sa este subiectul demersului nostru.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 ianuarie 2004 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Raport FreeEx 2003

Raportul FreeEx 2003 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 18 decembrie 2003 · comentarii · FreeEx, Publicații

Ghid anticorupție pentru cetățeni și jurnaliști, 2003

Acest ghid a fost produs în parteneriat de Asociația Română pentru Transparență (Transparency Internațional - România) și Agenția de Monitorizare a Presei în cadrul a două proiecte derulate simultan: Centrul de Asistență Anticorupție pentru Cetățeni (Advocacy and Legal Advice Centers), implementat de TI-România și finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei prin Inițiativa Anticorupție a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est și Alianța Anticorupție: ziarist și activist civic în slujba cetățeanului, coordonat de Agenția de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Asociatia Română pentru Transparență și Asociația Pro Democrația și finanțat prin programul de Granturi Mici al Misiunii Băncii Mondiale în România.

citeste articolul »Publicat: Sambata, 1 februarie 2003 · comentarii · Bună guvernare, Publicații

Raport FreeEx 2002

Raportul FreeEx 2002 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 18 decembrie 2002 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport FreeEx 2001-2002

Raportul FreeEx 2001-2002 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 3 mai 2002 · comentarii · FreeEx, Publicații

Raport FreeEx 1999-2000

Raportul FreeEx 1999-2000 poate fi citit aici.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 3 mai 2000 · comentarii · FreeEx, Publicații

';