ActiveWatch promovează, zi de zi, articolul 30 din Constituție:

„(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”.

În 1859, John Stuart Mill scria:

“În reducerea la tăcere a unei păreri, răul cel mai mare este că este jefuită rasa umană, atât posteritatea cât și generația contemporană; mai degrabă sunt afectați cei ce nu sunt de acord cu respectiva părere decât cei ce o aprobă. Dacă opinia este corectă, ei sunt lipsiți de șansa de a schimba greșeala în adevăr. Dacă este greșită, ei pierd înțelegerea clară și impresia vie a adevărului, rezultă din ciocnirea adevărului cu eroarea; ceea ce e un câștig poate la fel de mare” (Despre libertate).

Libertatea de exprimare stă la baza libertății tale  personale, pentru că este un instrument al libertății de conștiință, al identității personale și al dezvoltării personale. Libertatea de exprimare contribuie la dezvoltarea cunoașterii și permite comunicarea ideilor politice, care sunt esențiale în orice țară care aspiră la democrație. Învățând să respectăm libertatea de exprimare a celorlalți, ne îmbunătățim capacitatea de a fi toleranți.

Autonomia personal, adevărul și democrația sunt valorile esențiale pe care le promovăm atunci când respectăm dreptul la libertate de exprimare al individului.

Pentru astfel de rațiuni, respectăm și promovăm în mod constant dreptul la libertatea de exprimare.

Citește și:

Probleme Ce spun statisticile Cum acționăm

ActiveWatch / CC BY 3.0