Alături de partenerii noștri europeni din rețeaua S.H.A.R.P, vă oferim noul kit pedagogic online "Teaching and Learning Digital Media". Materialele pot fi accesate și utilizate în mod gratuit. 

Pachetul educațional se adresează îndeosebi profesorilor și formatorilor care doresc să își îmbunătățească competențele din domeniul educației media și al noilor tehnologii și să le folosească alături de elevii lor. Studiul imaginii (fotografii și fotograme, filme, videoclipuri), dar și crearea și utilizarea de instrumente și platforme online sunt teme centrale în ghidul de formare.

Materialul a fost obținut în urma atelierelor de producție video și educație media organizate de partenerii S.H.A.R.P în șapte țări din Europa. Aceste proiecte s-au adresat unor grupuri de persoane foarte diverse (de la elevi, studenți și profesori la persoane vârstnice sau persoane care aparțin minorităților) și au abordat subiecte legate de cultura populară, teritoriu, memorie și identitate.

Ghidul conține o componentă teoretică și una practică. Cele cinci capitole teoretice oferă informații, metode, tehnici și instrumente pentru planificarea și realizarea atelierelor de educație media, de utilizarea TIC cu scop didactic, de analiză și producție de imagini și filme pe teme sociale și culturale. Componenta practică conține descrierea amănunțită a nouă ateliere realizate de partenerii S.H.A.R.P în cele 7 țări partenere (Italia, Franța, Portugalia, Cipru, Lituania, România și Bulgaria).  

Kitul pedagogic este disponibil în limba engleză AICI

Vă punem la dispoziție în limba română capitolele 3 și 4 care oferă un ghid teoretic de analiză și producție de imagini și materiale video, precum și desfășurătorul atelierului de producție video și educație media pe care l-am realizat împreună cu copiii de la Școala nr.1 din Slatina (județul Olt):

- Descriere generală_Capitolele 3 și 4

- Capitolul 3.1. Analiza filmului documentar

- Capitolul 3.2. Analiza critică a fotogramelor

- Capitolul 4. Metode și tehnici pentru producția video

- Tutoriale Capitol 4

- Atelier ActiveWatch

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la [email protected] și [email protected].

ActiveWatch / CC BY 3.0