Educație media

Resurse

MEDEAnet la final: 22 de ateliere online în trei ani

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 17 decembrie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

Prezentarea cercetării MEDEAnet la conferința Media & Learning 2014

citeste articolul »Publicat: Vineri, 5 decembrie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități, Publicații

Materiale informative atelier OER 2

Găsești aici materiale utile de la atelierul Resurse Educaționale Deschise (OER) de vineri, 24 octombrie 2014: prezentările facilitatorilor despre drepturi de autor, licențe libere pe Internet și exemple de OER. 

citeste articolul »Publicat: Joi, 13 noiembrie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

VIDEO ateliere online MEDEAnet: discuție cu Prof. Renee Hobbs (SUA) și integrarea tehnicilor narative și a muzicii în procesul de predare-învățare

Puteți urmări înregistrările discuțiilor și consulta prezentările invitaților de la ultimele două ateliere online MEDEAnet

citeste articolul »Publicat: Joi, 27 februarie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

Înregistrare și prezentări: Atelier Resurse Educaționale Deschise, 14 februarie 2014

Găsești aici materiale utile de la atelierul Resurse Educaționale Deschise (OER) de vineri, 14 februarie 2014: prezentările facilitatorilor și înregistrările primelor două sesiuni despre drepturi de autor, licențe libere pe Internet și exemple de OER. Mulțumim echipei compendiu.ro pentru suportul tehnic și transmisiunea online și doamnei directoare și echipei sale de la Școala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu"din București pentru găzduire.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 21 februarie 2014 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

YESdigital: Educație profesională cu metode interactive

Echipa proiectului YESdigital din România organizează la sediul Colegiului Tehnic ”Matei Basarab” din Caracal atelierul de lucru PBL (Problem Based Learning) – Învățarea Bazată pe Probleme & Video pentru profesorii din Învățământul Profesional și Tehnic. 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 25 octombrie 2013 · comentarii · Educație media

Webinarul MEDEAnet cu numărul 7: “Introduction to Big Data and Learning Analytics”

Cel de-al șaptelea webinar MEDEAnet a avut loc pe 5 septembrie 2013 și a avut ca temă  “Introduction to Big Data and Learning Analytics”. Înregistrarea este disponibilă online. 

citeste articolul »Publicat: Luni, 23 septembrie 2013 · comentarii · Evenimente și activități

Vă recomandăm kitul pedagogic SHARP "Teaching and Learning Digital Media"

Alături de partenerii noștri europeni din rețeaua S.H.A.R.P, vă oferim noul kit pedagogic online "Teaching and Learning Digital Media". Materialele pot fi accesate și utilizate în mod gratuit. 

citeste articolul »Publicat: Luni, 17 decembrie 2012 · comentarii · Educație media

Raport MARS: Susține diversitatea în presa sportivă!

Propuneri de valorificare a diversității în formarea jurnaliștilor din presa sportivă

Respectul pentru diversitate este una dintre condițiile la baza unei relatări oneste. Mai ales că există resurse și metode de formare profesională a jurnaliștilor care îi poate ajuta să conștientizeze acest fapt, după cum spun reporterii, editorii din presa sportivă, formatorii în jurnalism și educație media care au participat la atelierul MARS (Media Against Racism in Sport) organizat în Cluj-Napoca, la sfârşitul lunii mai.

citeste articolul »Publicat: Luni, 22 octombrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse, Educație media, Evenimente și activități

Systems Thinking - noi metode de invatare

Editia din iulie a revistei online Connections (revista specializata pe teme de educatie media) aduce in atentia cititorilor sai o tema ce preocupa din ce in ce mai mult pedagogi si specialisti in educatie din lumea intreaga: utilizarea in clasa a metodelor si instrumentelor educationale bazate pe gandire critica (systems thinking, in engleza). 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 15 Iulie 2011 · comentarii

Despre cursul opțional “Competenţă în Mass Media”

Scopul fundamental al cursului - inițiat de ActiveWatch în anul 1999 - este formarea unui cetățean-consumator de media avizat. Prin intermediul acestui curs, tinerii de liceu vor putea să-şi dezvolte abilităţile de analiză şi raportare critică la mesajele transmise prin mass media, capacitatea de a lua decizii și de a acționa în cunoștință de cauză.

citeste articolul »Publicat: Marti, 16 noiembrie 2010 · comentarii · Educație media

Cursul ONAIR "Să descoperim împreună ce se află în spatele știrilor"

ActiveWatch anunță un nou produs educațional destinat elevilor de liceu pentru dezvoltarea gândirii critice în raport cu mesajele media.

citeste articolul »Publicat: Luni, 9 august 2010 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

Atentat sinucigas

In 2007, in raportul „Un om a muscat o stire ” (prima analiza media concentrata pe gradul de respectare a eticii jurnalistice si a interesului public), semnalam apetitul televiziunilor autohtone pentru ceea ce ele numeau „fenomen suicidal”. La vremea aceea listam si ingredientele unei stiri cu si despre sinucigasi: ocurenta obsesiva a termenului „inexplicabil” in titluri, coloana sonora compusa din tobe tribale, corzi si voci puternice (combinatia Hans Zimmer si Lisa Gerard nu da gres niciodata),  efecte video (tehnici noir, flash-uri confuzante, alterarea contururilor etc.) si nelipsitul discurs de tip necrolog, cu accente de mister si drama.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 16 Iulie 2010 · comentarii · FreeEx, Resurse

ONAIR: Utilizarea noilor media în educație. Studii de caz din România și alte cinci țări europene

De azi găsiți online pe site-ul proiectului ONAIR o bază de date în limba engleză cu bune practici în folosirea media la clasă, strânse de la profesori din șase țări partenere în proiect (Belgia, Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România). Cele 50 de studii de caz colectate în Romania descriu proiecte derulate în clasă cu elevii, pentru implementarea cărora profesorii au folosit diverse media, dar mai ales internetul.

citeste articolul »Publicat: Joi, 11 martie 2010 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

';