Educație media

MediaSIS curs online

Dacă ești cadru didactic și ești interesat să aprofundezi cunoștințele despre media și Internet, cât să le poți folosi și la clasă, înscrie-te la cursul MediaSIS - Competențe media și digitale pentru cadre didactice!

Cursul este dedicat profesorilor de orice specialitate din învățământul preuniversitar, însă competențele dobândite în urma cursului pot fi valorificate mai ales în cadrul disciplinelor din sfera științelor socio-umane, a studiului limbii și literaturii române și a limbilor străine și a științelor naturale.

Media tradiţionale şi digitale au devenit parte integrantă în cultura noastră contemporană, cu o funcţie importantă de socializare. Cu ajutorul acestui curs, profesorii au posibilitatea de a se instrui pentru a integra tehnici și strategii specifice educaţiei media în lucrul cu elevii și de a le oferi acestora abilități de viață în societatea informațională.

Cursul (50 de ore) este împărțit în sesiuni de formare față în față și online (pe platforma Moodle) și este acreditat de Ministerul Educației Naționale. La finalul cursului, participanții vor primi 12 credite profesionale transferabile.

Următorul curs și modalitatea de înscriere vor fi anunțate public. Sesiunile de formare vor fi disponibile în perioada 2013-2014 în funcție de înscrieri. 

Cursul MediaSIS în topul revistei 'Media Literacy in Europe'

Revista online “Media Literacy in Europe” include cursul MediaSIS în lista celor 12 proiecte de bune practici în educație media de anul acesta - 12 Good Practices That Will Inspire You. O inițiativă a Evens Foundation (Antwerp) și JFF - Institute for Media Education and Media Research (Munchen).

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 20 noiembrie 2013 · comentarii · Educație media, Evenimente și activități

MediaSIS-Competențe media și digitale pentru cadre didactice

Formatori: Bogdan Manolea, Nicoleta Fotiade

Nicoleta Fotiade a studiat Jurnalism și un Master în Comunicare la Universitatea Westminster din Londra, Marea Britanie. Este autoarea a câteva zeci de cercetări de analiză media, a contribuit la scrierea a două manuale și alte materiale resursă pentru educație media. Nicoleta are experiență de 10 ani în cercetare și educație media și management de proiecte. Este membră a asociației ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei (www.activewatch.ro) și Coordonator al Programului de Educație Media al ActiveWatch.

Bogdan Manolea este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale, însă și de orice domeniu care implica dreptul, Internetul și atitudinea civică. Scrie din 2001 despre Drept&Internet la www.legi-internet.ro. Este autorul a peste 100 de prezentări și articole pe teme legate de Drept și Tehnologia Informației. Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet - APTI. Editor EDRi-gram, newsletter electronic bi-săptămânal pentru drepturi civile digitale.
 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 12 octombrie 2012

';