În atenția profesorilor din mediul preuniversitar din Municipiul București. 

ActiveWatch derulează în perioada februarie-decembrie 2015 un proiect pilot de cluburi de film în școlile bucureștene după un model britanic de succes. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Media și susținut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

 

Credem în puterea filmelor ca instrument pedagogic alternativ și în capacitatea acestora de a vă apropia de elevii dumneavoastră și de a îmbunătăți rezultatele școlare ale acestora. Din aceste motive ne dorim să promovăm educația prin film și educația cinematografică în școlile din România. Începem prin acest proiect pilot și după evaluarea rezultatelor, vom încerca să ajungem la cât mai multe școli la nivel național în anii următori.

 

În cazul în care v-ați dorit mereu să existe o asemenea inițiativă în școala dumneavoastră, dar nu ați știut cum să demarați, noi vă oferim acum sprijin și vă ajutăm să realizați acest lucru. Ca prim pas vă invităm la alegere la una dintre cele două sesiuni de informare și training după cum urmează:

Miercuri, 18 februarie 2015, orele 09-12  sau  Joi, 19 februarie 2015, orele 09-12

Locația este sediul ActiveWatch din Calea Plevnei, nr. 98, bloc 10C, sector 1, București. Punct de reper: intersecția cu strada Știrbei Vodă.

În cadrul sesiunii de 3 ore vă vom da informații detaliate despre proiect și inițatorii acestuia; ce presupune crearea unui Club de Film în școala dumneavostră și care sunt beneficiile pentru elevi; care sunt responsabilitățile profesorilor coordonatori; informații despre catalogul de filme și cum funcționează platforma online a proiectului.

Traineri

Laura Orlescu- coordonator proiecte de educație media în cadrul ActiveWatch și manager de proiect Film Club România.

Ramona Sârbu- coordonator EducaTIFF, programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Vă rugăm să vă alegeți una dintre cele două zile de training și să ne comunicați cel târziu până marți după-amiază (17 februarie) ziua în care doriți să participați.

Vă așteptăm cu drag!

Persoană de contact: Laura Orlescu, [email protected], 0729.199.398

 

ActiveWatch / CC BY 3.0