Doar 2% din impozitul tău

Update - Până la 25 mai 2017 poți dona 2% din impozitul pe venit către ActiveWatch!

Formularul, cu datele noastre completate, poate fi descărcat aici. Formularul se depune în două exemplare.

Îți mulțumim pentru încredere și sprijin!

Sistemul “2%” permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este un sistem prin care tu, cetăţeanul, ai posibilitatea să decizi în mod direct ce se întâmplă cu 2% din impozitul pe care îl plătești statului. Nu pierde această oportunitate! Poți sprijini eforturile noastre pentru:

  • o presă mai liberă și mai responsabilă,
  • dezvoltarea spiritului critic,
  • o guvernare mai transparentă și mai corectă,
  • respect față de minorități.

ActiveWatch este prezentă în spațiul public de peste 16 ani. Dezvoltăm metodologii de cercetare, de intervenție și instrumente de lucru pe cele patru domenii de acțiune: libertate de exprimare, bună guvernare, antidiscriminare și educație media. Dezvoltăm programe, proiecte, campanii de comunicare și advocacy, cursuri de instruire și evenimente publice pentru a promova valorile unei democrații reale în România. Toate acestea au nevoie și de TINE.

Vreau să donez 2% din impozitul pe venit! Ce trebuie să fac?

Poți obține declarațiile 200 și 230 de la administrațiile financiare, le poți descărca de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice sau, mai simplu, le poți descărca aici:

Completează în formular datele organizației noastre:

  • Denumire entitate nonprofit: Asociația ActiveWatch
  • Cod de identificare fiscală al entității nonprofit: 18912239
  • Cont bancar (IBAN): RO 83 BTRL 0450 1205 A793 02XX Banca Transilvania Sucursala Știrbei Vodă, București

Nu este nevoie să calculezi suma reprezentând 2% din impozit. Poți lăsa căsuța necompletată. Suma va fi calculată de către organele fiscale. Termenul limită de depunere a Cererii 230 sau a Declarației 200 este 25 mai al fiecărui an. Declarațiile pot fi depuse personal la sediul administrației financiare unde este înscris domiciliul tău sau pot fi trimise prin poștă. Iți mulțumim pentru sprijin!

“În prezent, ActiveWatch este o voce pregnantă în societatea românească și contribuția sa la democratizarea spațiului public este incontestabilă”, Mircea Vasilescu, redactor-șef la Dilema Veche.

';