Despre ActiveWatch

Misiune

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public.

Cum îndeplinim această misiune?

  • Prin dezvoltarea de metodologii de cercetare, de intervenţie şi instrumente de lucru pe cele patru domenii de acţiune: libertate de exprimare, bună guvernare, antidiscriminare şi educaţie media.
  • Prin dezvoltarea de programe, proiecte, campanii de comunicare şi advocacy, cursuri de instruire şi evenimente publice pentru a promova valorile unei democraţii reale în România.
  • În colaborare cu peste 50 de parteneri locali şi internaţionali din 15 ţări.
  • Cu ajutorul susţinătorilor noştri: persoane fizice, juridice, instituţii, ong-uri şi companii.

Istoric

ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei a apărut în 1994 ca departament de monitorizare a presei în cadrul Aşezământului Cultural Academia Caţavencu. Din iulie 2006 ActiveWatch a devenit organizaţie de sine stătătoare, constituită legal ca asociaţie. ActiveWatch susţine următoarele direcţii strategice de intervenţie socială: politici de bună guvernare, libertatea de exprimare, anti-discriminare şi educaţie media.

De-a lungul timpului ActiveWatch a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile: încălcări ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsă de transparenţă a iniţiativelor autorităților publice locale şi centrale. Aceste informaţii sunt documentate şi comunicate prin intermediul unor publicaţii (rapoarte, declaraţii), studii de caz şi conferinţe de presă.

Începând din anul 2004, am devenit membri ai reţelei Reporteri fără Frontiere. Din iunie 2013, ActiveWatch a devenit membră IFEX - cea mai mare rețea globală care activează pentru libertatea de exprimare.

biletul zilei cu meciuri din fotbal omnibet biletul zilei de azi la pariuri sportive

În cursul procesului de aderare, ActiveWatch a influenţat politica UE faţă de România şi a intervenit activ în procesul legislativ, susţinând libertatea de exprimare, liberul acces la informaţiile de interes public, o guvernare responsabilă şi transparentă, precum și egalitatea de şanse în societate.

Profil de ONG

Citiți detalii despre munca noastră aici.

';