Ordinul Arhitecților din România, Fundația Pro Patrimonio, Asociația Salvați Bucureștiul și ActiveWatch vă invită miercuri, 27 februarie, începând cu ora 11, la Clubul Țăranului Român la conferința de presă Nu plătim prostia și lăcomia – studiu de caz Hala Matache.

În cadrul conferinței vor fi făcute publice proiecții de costuri pentru ambele scenarii – menținarea Halei Matache pe actualul amplasament și restaurarea ei, precum și translatarea prin demolare. Proiecțiile au fost realizate prin consultarea mai multor operatori de servicii, cu portofolii relevante pentru fiecare dintre cele două scenarii. Pentru a verifica buna credință și responsabilitatea Primăriei Generale, organizațiile semnatare au sesizat Curtea de Conturi pentru o evaluare privind eficiența utilizării fondurilor publice preconizate pentru această lucrare.

In cadrul conferintei vor fi prezentate de asemenea simulari de trafic pentru ambele scenarii, componente ale unui studiu de trafic.

Având în vedere că: Primăria Generală că a cerut modificarea oricăror avize cereau explicit păstrarea Halei pe amplasament, amânând nejustificat aprobarea proiectului și finalizarea legală a lucrărilor la strada Berzei, că nu a reușit să facă un scenariu bugetar eficient cu privire la Hala Matache pe actualul amplasament deși și-a luat angajamentul de menținere a clădirii pe actualul amplasament, organizațiile semnatare vor continua toate demersurile legale care să le amintească responsabililor din Primăria Capitalei că trebuie să muncească inteligent și în interes public.

Reamintim că nu organizațiile non-guvernamentale sunt responsabile de noroiul de pe Calea Buzești, ci tupeul, prostia și lăcomia administrației publice locale din București.

Persoană de contact: Irina Zamfirescu / [email protected]

ActiveWatch / CC BY 3.0