Cronica unei ședințe ratate


Azi, 26 aprilie, Consiliul General ar fi trebuit să se întrunească pentru votarea proiectului de buget al Capitalei. Pentru că nu s-a constituit cvorum, ședința a fost anulată. Cu toate acestea, din declarațiile unor primari de sector prezenți la acea oră în sediul PMB (Marian Vanghelie, respective Robert Negoiță), în timp ce o ședință de consiliu se anula “din lipsă de cvorum”, ei negociau forme intermediare ale bugetului. De altfel, ulterior a reieșit că mul;ți dintre consilieri erau în sediul PMB la aceste negocieri paralele, fără să se fi prezentat la ședința publică.


PMB implementează legea opacității decizionale


Conform Legilor 273 / 2006 și 215 / 2001, proiectul de buget ar fi trebuit să fie supus procedurii de dezbatere publică pentru cel putin 15 zile. Cum PMB ne-a obișnuit, bugetul nu a fost deloc postat pe pagina oficială a instituției spre consultare publică.
Când instituțiile ascund, noi dezbatem


De aceea, luni, 29 aprilie organizațiile menționate vor da publicității o analiză critică, realizată conform reglementărilor în vigoare și în baza intențiilor declarate ale PMB, a proiectului de buget existent.

Vă așteptăm!

ActiveWatch / CC BY 3.0